Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Politievoorlichting
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

23 december 2004

Eerbeek - Vier gewonden na aanrijding

Bij een aanrijding op de Dierenseweg raakten woensdagmiddag rond 17.10 uur vier personen gewond. Een 20 jarige automobilist uit Dieren reed richting Apeldoorn. Hij kwam vermoedelijk in de berm terecht en kwam na corrigeren op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht. Hierbij botste hij tegen de auto van 22 jarige inwoonster uit Velp. De Velpse raakte gewond. De bestuurder uit Dieren en twee inzittenden, een 28 jarige inwoner uit Laag Soeren en een 22 jarige platsgenoot uit Dieren raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Alle betrokken werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Gorrsel - Aanhouding na vernieling

De politie zoekt alsnog getuigen van de vernieling van een auto aan de Hoofdstraat in Gorssel. De auto van een 57 jarige inwoner uit Gorssel werd beschadigd tussen vrijdag 10 december 20.00 uur en zaterdag 11 december 00.30 uur. Een 20 jarige verdachte uit Gorssel werd aangehouden. Deze bekende op het politiebureau een auto vernield te hebben, maar niet de auto van de 57 jarige. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.

Warnsveld - Fietsster raakt licht gewond

Een 74 jarige fietsster uit Warnsveld raakte woensdagmiddag licht gewond na een aanrijding. Een 52 jarige automobiliste uit Warnsveld reed rond 14.55 uur over de Oranjedreef vanaf de Oranjelaan. Zij verleende op de kruising met 't Spiker geen voorrang aan de fietsster, die hierdoor ten val kwam. De fietsster klaagde over een pijnlijke schouder en ging voor onderzoek naar de huisarts.

Vorden/ Zutphen/ Lochem- alcohol

Een 36 jarige automobilist uit Vorden moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren. De man bleek bij controle op de Eikenlaan onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Een 34 jarige automobilist werd afgelopen nacht gecontroleerd op de Nieuwstad in Lochem. De man bleek onder invloed van alcohol en blies op het politiebureau 1,2 prom. In verband met recidive werd door de politie proces verbaal opgemaakt.

Afgelopen nacht bleek bij controle aan de Houtwal in Zutphen een 35 jarige automobilist uit Zutphen onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. De man kreeg een boete.

Lochem - Melkbussen weggenomen

Vanaf een erf aan de Zwiepseweg werden 10 melkbussen weggenomen. Dit is gebeurd tussen dinsdagmiddag 12.00 uur en woensdag 12.45 uur. Het gaat om 7 zilverkleurige melkbussen met een blauwe rand, 1 witte met daarop de tekst Erve, 1 blauwe met de tekst Harkink en 1 groene met de tekst Schaapskooi. Mogelijk dat deze gebruikt worden bij de komende jaarwisseling. Getuigen wordt verzocht te bellen naar 0900 8844.

Terwolde - Illegaal vuurwerk
De politie heeft in een woning aan de Wijkseweg een hoeveel illegaal vuurwerk en illegale sigaretten aangetroffen. Het gaat om 10 sloffen sigaretten, enkel lawinepijlen, doosjes met nitraatbommen en doosjes met strijkers. Het vuurwerk werd door het vuurwerkteam van de politie in beslag genomen en men maakt proces verbaal op tegen de 20 jarige eigenaar.

Toldijk - 4 bestuurders te hard

Agenten hebben afgelopen nacht bij controle op de Zutphen-Emmerikseweg vier bestuurders betrapt op te hard rijden. De controle werd uitgevoerd met de laser patrol. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km. Er is hier 80 km toegestaan. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x niet voeren van de fietsverlichting en 2x niet dragen van de autogordel.

Twello - waarschuwing

Een oplettende dame is vanmorgen niet in een babbeltruc getrapt. Zij werd telefonisch benaderd door een zogenaamde medewerker van een energiemaatschappij. Deze bood haar een aantrekkelijke korting op de maandrekening aan, maar dan moest hij wel al haar persoonlijke gegevens inclusief bankrekeningnummer en pincode weten. Helaas voor hem, maar deze mevrouw was uitgeslapen en ging niet op het voorstel in en waarschuwde de politie. Tot slot: de energiemaatschappijen werken ook niet op een dergelijke wijze !

EINDE BERICHTEN

---- --