Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol Real Estate verlengt belangrijk contract met Menzies
Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
23 december 2004                                              

Schiphol Real Estate, de vastgoeddochter van Schiphol Group, heeft het contract verlengd met Menzies World Cargo voor de huur van Vrachtstation 8 op Schiphol Zuidoost. De nieuwe huurovereenkomst heeft een looptijd tot en met december 2011, met een optie op verdere verlenging van de huur door Menzies tot eind 2016. De overeenkomst is hiermee het grootste huurcontract in de portefeuille van Schiphol Real Estate.

Menzies is een belangrijke vrachtafhandelaar op Schiphol met een volume van 430.000 ton vracht per jaar. Vrachtstation 8 heeft 38.000 m² loodsruimte en 6.400 m² kantoorruimte. Het is hiermee de grootste vrachtloods en een van de grootste gebouwen op Schiphol. Het gebouw is in 1996 gebouwd door Schiphol Real Estate voor vrachtafhandelaar Cargo Service Centre, het latere Fr8. Menzies World Cargo heeft Fr8 in 2002 overgenomen.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate is een 100% dochter van Schiphol Group. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is in Nederland actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport en buiten Nederland bij de luchthaven van Milaan, Malpensa, en op Hong Kong International Airport.

Het ontwikkelen en bouwen van vastgoed ten behoeve van vrachtafhandeling is een van de belangrijkste activiteiten van Schiphol Real Estate. In totaal beheert het bedrijf op Schiphol ca. 125.000 m² loodsruimte. Verder is er momenteel ca. 9.000 m² in aanbouw.

Menzies World Cargo
Menzies World Cargo (Nederland) bv is onderdeel van Menzies Aviation. Het bedrijf is wereldwijd een van de grootste afhandelingsbedrijven voor zowel passagiers als vracht. Op Amsterdam Airport Schiphol verzorgt Menzies naast passagiersafhandeling de vrachtafhandeling voor onder andere Martinair, DAS Air en Polar Air Cargo. Bij Menzies op Schiphol werken 500 personen. Het bedrijf heeft tevens een vestiging op Rotterdam Airport.

110-2004/mb

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --