GLOBAL PAYMENTS INC.


Global Payments breidt wereldwijde aanwezigheid in sector van geldoverschrijvingen uit door overname van Europhil

ATLANTA, December 23/PRNewswire/ -- Global Payments Inc. (NYSE: GPN), een wereldwijde verdeler van oplossingen voor elektronisch betalingsverkeer, kondigde vandaag aan dat het een groep Europese bedrijven inzake elektronische geldoverschrijvingen heeft overgenomen van individuele investeerders. Deze bedrijven zijn samen actief onder de naam Europhil.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO )

Europhil werd opgericht in 1989 en was een van de eerste Spaanse bedrijven inzake geldoverschrijvingen. De groep is gevestigd in Madrid en heeft 26 filialen in Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk. Het uitgebreide betalingskantorennetwerk van Europhil omvat ongeveer 1000 locaties in meer dan 20 landen. Meer dan 80 procent van zijn geldoverschrijvingen gebeurt naar Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Ecuador, Colombia, Bolivia en Brazilië. De meeste andere geldoverschrijvingen gebeuren naar Afrikaanse en Aziatische landen, waaronder Marokko, de Filippijnen en India.

'We zijn verheugd dat we onze positie in de snelgroeiende sector van de geldoverschrijvingen kunnen uitbreiden,' zei Paul R. Garcia, voorzitter, president en CEO van Global Payments. 'Dankzij deze strategische overname komen we in een nieuw gebied buiten de VS met grote geldstromen naar onze belangrijkste Latijns-Amerikaanse markt, en krijgen we toegang tot nieuwe en aantrekkelijke markten voor geldoverschrijvingen in Europa, Afrika en Azië,' aldus Garcia.

'Europhil is opmerkelijk vergelijkbaar met DolEx in zijn beginstadium, met een vaste kost-bedrijfsmodel, een toegewijd managementteam en een sterk groeipotentieel,' voegt Raul Limon eraan toe, die als president van DolEx verantwoordelijk zal zijn voor Europhil. 'We zijn verheugd dat we deze unieke opportuniteit krijgen om onze sterktes te combineren en om ons marktaandeel op deze markten te vergroten,' vervolgt Limon.

Voor kalenderjaar 2004 verwacht Europhil ongeveer USD 12 miljoen inkomsten. Op lange termijn verwacht Global een sterke inkomsten- en winsttoename door deze transactie, omdat het bedrijf het aantal Europhil-filialen uitbreidt, toegang krijgt tot nieuwe geldstroommarkten en optimaal gebruik maakt van zijn DolEx-kanaal. In zijn resultatenrapport van het tweede kwartaal zal Global zijn fiscale cijfers voor 2005 aanpassen om deze overname weer te geven.

Global Payments zal deze transactie bespreken tijdens een telefoonconferentie op 23 december 2004 om 10.30 u (EST). De conferentie is toegankelijk via het telefoonnummer +1-888-790-1641 (V.S.) of +1-210-234-8000 (internationaal), of via de website van het bedrijf op http://www.globalpaymentsinc.com door op de 'Web Cast'-knop te klikken. Het paswoord is GPN. Tijdens het gesprek is er een diapresentatie beschikbaar op de website van Global en het gesprek kan ook opnieuw bekeken en beluisterd worden op deze site tot 12 januari 2005.

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) is een toonaangevende leveranciers van diensten voor de verwerking van elektronisch betalingsverkeer voor consumenten, handelaars, onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's), financiële instellingen, overheidsinstellingen en multinationale ondernemingen die gevestigd zijn in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en Europa. Global Payments biedt een uitgebreide reeks verwerkingsoplossingen voor credit- en debetkaarten, business-to-business aankoopkaarten, geschenkkaarten, rekeningwaarborg, rekeningverificatie en -recuperatie waaronder elektronische controle, en ook terminalbeheer en overschrijvingsdiensten. Voor meer informatie over het bedrijf en zijn diensten, surf naar www.globalpaymentsinc.com.

Deze mededeling en de commentaren van het management van Global Payments tijdens de telefoonconferentie bevatten eventuele toekomstgerichte verklaringen zoals beschreven in de 'safe-harbor' bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act of 1995 (Wet hervorming geschillen inzake effectenverkeer van 1995). Deze toekomstgerichte verklaringen bevatten risico's en onzekerheden, onder meer inzake marktbehoeften, aanvaarding op de markt en door de consumenten, de gevolgen van economische omstandigheden, concurrentie, prijszetting, ontwikkelingsmoeilijkheden, vreemde valuta, kapitaaluitgaven, voortdurende certificering door kredietkaartenorganisaties, de mogelijkheid om bedrijfsovernames te implementeren en integreren, en andere risico's die in de SEC rapporten van het bedrijf gedetailleerd worden beschreven, inclusief het meest recente Form 10-Q. Het Bedrijf neemt geen enkele verplichting op zich om deze verklaringen te herzien met het oog op toekomstige omstandigheden of onvoorziene gebeurtenissen.

Praktische gegevens Global Payments breidt wereldwijde aanwezigheid in sector van
geldoverschrijvingen uit door overname van Europhil

Samenvatting over de overname:

Global Payments ('Global') heeft een groep Europese bedrijven inzake elektronische geldoverschrijvingen ('Europhil' of het 'bedrijf') overgenomen van individuele investeerders. Deze bedrijven zijn samen actief onder de naam Europhil. Global gebruikte bestaand geld voor deze overname, wat niet onderworpen is aan regelgevende goedkeuringen of andere voorwaarden.

Beschrijving van Europhil:

Europhil werd opgericht in 1989 en was een van de eerste Spaanse bedrijven inzake geldoverschrijvingen. De groep is gevestigd in Madrid en heeft 20 filialen in Spanje, 4 in België en 2 in het Verenigd Koninkrijk. De filialen van Europhil zijn gevestigd in belangrijke steden die een grote immigrantenbevolking hebben, zoals Madrid, Barcelona, Brussel en Londen. Het bedrijf werkt op een groeiende markt van immigrantenklanten die een deel van hun inkomen naar familie in hun thuisland opsturen. Het uitgebreide betalingskantorennetwerk van Europhil omvat ongeveer 1000 locaties in meer dan 20 landen. Dit kantorennetwerk bestaat voornamelijk uit bankfilialen, wisselkantoren en overschrijvingsbedrijven. Meer dan 80 procent van zijn geldoverschrijvingen gebeurt naar Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Ecuador, Colombia, Bolivia en Brazilië. De meeste andere geldoverschrijvingen gebeuren naar Afrikaanse en Aziatische landen, waaronder Marokko, de Filippijnen en India.

De sector van de elektronische geldoverschrijvingen:

De sector van de geldoverschrijvingen is een grote en groeiende markt, wat voornamelijk het gevolg is van de stijgende migrantenbevolking en het feit dat de migranten gebruik maken van geldoverschrijvingsbedrijven. Volgens de gegevens van 2003 van het Internationaal Monetair Fonds ('IMF') en de Interamerikaanse Bank voor Ontwikkeling ('IADB') zijn West-Europa en de Verenigde Staten de twee grootste gebieden van waaruit geldoverschrijvingen vertrekken (respectievelijk USD 52 miljard en USD 34 miljard) en is Latijns-Amerika een van de grootste bestemmingen (USD 38 miljard).

Management:

Europhil heeft meer dan 200 werknemers, waaronder een ervaren managementteam dat bij Global Payments zal blijven, en zal bestuurd worden door het DolEx-kanaal van Global Payments. DolEx is een toonaangevende leverancier van diensten inzake geldoverschrijvingen aan Latijns-Amerikaanse klanten en heeft ongeveer 660 filialen in de VS en 10.000 betalingskantoren in Latijns-Amerika.

Concurrentievoordelen:

DolEx en Europhil hebben samen heel wat concurrentievoordelen, zoals een filialenmodel dat meer controle biedt over de klantenervaring en dat meer financiële speculatie creëert dan het agentenmodel. DolEx en Europhil hebben beide klantenkaartprogramma's die niet enkel de merkgetrouwheid bevorderen, maar ook voor snelle, geschikte transacties zorgen. Meer dan 80 procent van de transacties van DolEx gebeuren met meer dan 850.000 'Amigo Latino'-kaarten , en meer dan 70 procent van de transacties van Europhil worden gemaakt met meer dan 75.000 'Club Europhil'-kaarten. DolEx en Europhil hebben ook eigen hoogtechnologische platformen waarmee het mogelijk is om de meeste verwerkingen, zoals prijszetting, correctheid en betaling, real-time te controleren. Beide technologieplatformen voldoen aan de wettelijke vereisten; een overheidsaudit levert hierover bijgevolg altijd een gunstig rapport af. Tot slot, DolEx en Europhil hebben beide een uitgebreid betalingskantorennetwerk dat volgens het management het grootste in Latijns-Amerika is.

Groeimogelijkheden:

Europhil heeft aanzienlijk wat groeimogelijkheden. Volgens de IADB is het aantal geldoverschrijvingen naar Latijns-Amerika (regio met het grootste aantal betalingen) van 2000 tot 2003 jaarlijks met 18 procent gestegen.
Volgens het IMF bedroegen de totale geldoverschrijvingen in 2003 vanuit Spanje (de grootste markt van waaruit overschrijvingen vertrekken) ongeveer USD 4 miljard, een jaarlijkse groei van 26 procent sinds 1999. De recente groei van de geldoverschrijvingen in Spanje is voornamelijk het gevolg van een ouder wordende autochtone bevolking en de daarmee gepaard gaande toevloed van immigranten die op de arbeidsmarkt nodig zijn (jaarlijks 20+ procent gemiddelde toename van immigranten van 2000 tot 2003) om de recente sterke Spaanse economische expansie op gang te houden (BNP jaarlijks gemiddeld met 7 procent toegenomen van 2000 tot 2003). Europhil haalt zijn voordeel uit deze macrotrends en vergroot de groeimogelijkheden door zijn filialen uit te breiden door nieuwe locaties te openen of over te nemen, door nieuwe diensten te ontwikkelen, door het aantal betalingskantoren te vergroten, door de marktaanwezigheid en de managementervaring van DolEx optimaal aan te wenden en door nieuwe gebieden voor geldstromen te zoeken.

Financieel overzicht:

Voor kalenderjaar 2004 verwacht Europhil ongeveer USD 12 miljoen inkomsten. Global verwacht dat de overname geen negatieve invloed zal hebben op de winst per aandeel. Op lange termijn verwacht Global een sterke
inkomsten- en winsttoename door deze transactie, omdat het bedrijf het aantal Europhil-filialen uitbreidt, toegang krijgt tot nieuwe geldstroommarkten en optimaal gebruik maakt van zijn DolEx-kanaal.

Global Payments webconferentie:
23 december 2004 om 10.30u EST
Telefoonnummer vanuit de V.S: +1-888-790-1641 Telefoonnummer internationale toegang: +1-210-234-8000 Het paswoord is GPN

De conferentie kan opnieuw bekeken worden tot 12 januari 2005. Een kopie van het persbericht met de aankondiging van de overname wordt op de website van Global Payments Inc. geplaatst. Een diapresentatie over de overname wordt tijdens de telefoonconferentie ook op de website geplaatst. Het adres van de website is
http://www.globalpaymentsinc.com .

Contactpersoon voor investeerders: Jane M. Forbes
+1-770-829-8234 Voice Investor.relations@globalpay.co m
Contactpersoon media: Phyllis McNeill
+1-770-829-8245 Voice phyllis.mcneill@globalpay.com

Website: http://www.globalpaymentsinc.com

Source: Global Payments Inc.

Investeerders, Jane M. Forbes, +1-770-829-8234, of Investor.relations@globalpay.com , of Media, Phyllis McNeill,
+1-770-829-8245, of phyllis.mcneill@globalpay.com , beiden van Global Payments
Inc. Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20010221/ATW031LOGO. AP Archive: http://photoarchive.ap.org. PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com

23 dec 04 14:59