INTERPAY NEDERLAND BV


Utrecht, 23 december 2004

Interpay, LogicaCMG en Chess werken samen aan platform voor internet betaalstandaard iDEAL

Interpay, LogicaCMG en Chess hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de realisatie van een acquiring-platform en services met de internet betaalstandaard iDEAL. In september van dit jaar hebben vier grote banken het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een standaard voor gemakkelijk, veilig, efficiënt en direct afrekenen voor aankopen via internet. Interpay onderschrijft het belang en de wenselijkheid van deze standaard en wil een bijdrage leveren aan een succesvolle realisatie en introductie van iDEAL.

Interpay opteert ervoor - vanuit haar natuurlijke rol als processor voor kritische betaaldiensten - de exploitatie en processing rond de betaalstandaard voor haar rekening te nemen. Chess, LogicaCMG en Interpay richten zich op de ontwikkeling en realisatie van het acquiring-processing platform en daarop gebaseerde diensten die Interpay bilateraal aan de banken zal gaan aanbieden. Banken zullen op basis van deze diensten merchants en payment service providers optimaal kunnen bedienen bij met iDEAL.

Bij de ontwikkeling wordt maximaal gebruik gemaakt van de huidige internetbetaaldiensten die Interpay ten behoeve van banken ontwikkelt en exploiteert.

Interpay, LogicaCMG en Chess verwachten dat het acquiring-platform voor iDEAL in lijn met de plannen van de banken gereed zal kunnen zijn.

Door de samenwerking wordt de toonaangevende positie van Interpay in het betalingsverkeer gecombineerd met de bij Chess aanwezige specifieke kennis en ervaring van internet betaalsystemen en het vermogen van LogicaCMG om kritische (internationale) projecten op het gebied van betalingsverkeer te realiseren.


---


Interpay Nederland BV