Dienstenbond CNV

Tussentijdse afspraak CAO ANWB
23-12-2004

De acties tegen het kabinetsbeleid zijn met succes afgerond. De CNV Dienstenbond gaat weer met de ANWB onderhandelen om tot een nieuwe CAO te komen. Omdat het nog even zal duren hebben wij een tussentijdse afspraak voor u gemaakt. Tevens vragen wij de vernieuwde voorstellenbrief te bekijken en het antwoordformulier voor 1 februari a.s. te retourneren.

2004: acties tegen het kabinetsbeleid
De CAO van de ANWB is op 1 april 2004 dit jaar verlopen en totnogtoe is er nog geen nieuwe CAO afgesloten. De CNV Dienstenbond heeft dit jaar al haar pijlen eerst op het kabinetsbeleid gericht. Dit heeft geleid tot een centraal akkoord dat op CAO niveau weer uitgewerkt moet worden met nadere afspraken over het tweede ziektejaar, VUT, prepensioen en levensloop enz. enz.. U heeft dit allemaal uitgebreid kunnen lezen in de infokrant van Doekle Terpstra.

Omdat wij inmiddels ook over de CAO van 2005 willen onderhandelen is het praktisch een CAO af te sluiten met een lange looptijd: van 1 april 2004 tot 1 april 2006. Omdat er een enorm pakket aan onderwerpen ligt waarover onderhandeld moet worden zal de nieuwe CAO nog zeker tot het voorjaar op zich laten wachten.

Eenmalige uitkering voor 2004
Wij wilden in de tussentijd toch iets doen voor onze leden. Vooruitlopend op de CAO onderhandelingen hebben wij afgesproken dat over de CAO maanden van 2004 een eenmalige uitkering wordt verstrekt van 1%. Over de periode 1-4-2004 t/m 31-12-2004 levert dit 9/12 x 1% uitkering op, die in februari zal worden uitbetaald. Deze is wel gekoppeld aan een voldoende of hogere beoordeling. Als buiten de oorzaak van de medewerker niet beoordeeld wordt, dan komt men ook in aanmerking voor de uitkering.

Tweede ziektejaar
Daarnaast hebben wij een tijdelijke afspraak gemaakt voor medewerkers die in hun tweede ziektejaar komen. Vanaf 2005 komt men na een jaar niet meer in de WAO, maar betaalt de werkgever het tweede ziektejaar 70% van het loon. Wij hebben afgesproken dat dit wordt aangevuld tot 100%, tenzij naar het oordeel van het Verzuim Begeleidingsteam de medewerker niet voldoende meewerkt aan zijn reïntegratie. In de CAO zullen hier definitieve afspraken over worden gemaakt.

Aangepaste voorstellenbrief
Bijgaand treft u de aangepaste voorstellenbrief aan voor een CAO met een lange looptijd. U kunt het bijgaande antwoordformulier gebruiken om uw mening te laten horen als u dit voor 1 februari a.s. aan ons terugstuurt of faxt.

Voor het overige wens ik u hele goede dagen een goed begin van het nieuwe jaar.

Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot, e-mail: b.degroot@cnvdibo.nl