Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers juwelier aangehouden

23-12-2004. Donderdagochtend rond kwart over negen vond een gewapende overval plaats op een juwelier aan de Kinkerstraat. Twee overvallers wisten met buit weg te vluchten op een motor of scooter. Tijdens hun vlucht losten zij een of meerdere schoten.

Twee verdachten werden later in de omgeving aangehouden. In een woning werden nog drie verdachten aangehouden. Een gedeelte van de buit is reeds terecht. Bij één van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen.

---

Veelpleger springt uit raam

23-12-2004. Woensdagmiddag arresteerde de politie, na binnengekomen informatie, in een ziekenhuis in Amsterdam een 26-jarige gesignaleerde man. Hij werd al geruime tijd gezocht.

De man was, waarschijnlijk bij een eerder bezoek van de politie aan zijn huis, uit het raam gesprongen. Hierbij had hij diverse botbreuken opgelopen. Hij zal in de loop van donderdag worden overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis te Scheveningen.

---

Vechtersbazen in de kraag gegrepen

23-12-2004. Even voor vier uur in de nacht van woensdag op donderdag rukten agenten uit voor een vechtpartij op het Singel. Ze troffen wel twee mannen, maar geen slachtoffer aan. De twee, die overigens wel aan het signalement voldeden, konden daarom niet worden aangehouden.

Twee dienders, die het duo niet vertrouwden volgden ze. Enkele honderden meters verder zagen de agenten hoe de twee zomaar een fietser aanvielen. De agenten grepen direct in en arresteerden de twee (23 en 24 jaar). De fietser moest aan zijn verwondingen worden behandeld maar kon daarna naar huis.

---