Politie Zaanstreek-waterland


WORMER


Vermissing

Sinds zaterdag 18 december wordt de 42-jarige Rob Valkenberg uit Wormer vermist. Hij is vermoedelijk in zijn rode personenauto (Ford Escort CLX Clipper met kenteken ND-VD-68)
vertrokken. Signalement: blanke man, lengte 1.95 mtr., normaal postuur, grijs haar. De man droeg een zwarte lederen Y jas en vermoedelijk een lichtkleurige broek, bruin vest met horizontale band en bruine schoenen.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met Wijkteam Wormerveer/Wormerland via 0900-8844.

ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Politie zoekt getuigen berovingen station Zaandam
De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal berovingen die in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag hebben plaatsgevonden. De berovingen vonden kort na elkaar plaats, tussen 05.00 en 05.30 uur. Rond dat tijdstip was er veel jeugd aanwezig in het station. Tot twee maal toe werden passerende meisjes door groepen jeugd in de stationshal lastig gevallen, geslagen en tot op de Houtveldweg achternagezeten. Daarbij werd een 19-jarige vrouw uit Zaandam, die samen was met haar 21-jarige vriendin, beroofd van een sleutelbos en een geldbedrag. Twee andere meisjes, een 17-jarige Zaandamse en haar vriendin, werden ook beroofd. Daarbij werd een mobiele telefoon gestolen.
De politie verzoekt mensen die iets van de berovingen hebben gezien, of andere informatie hebben, te bellen met de afdeling Jeugdzaken via 0900-8844.

20:44 22-DEC-04
loc.: ZAANDIJK, GUISWEG
Nekletsel na aanrijding
Een 57-jarige man uit Assendelft reed in zijn personenauto over de Guisweg en wilde linksaf de Wezelstraat inrijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Zaandam, die vanuit tegenovergestelde richting kwam. Er volgde een aanrijding waarbij de Zaandammer nekletsel opliep en werd overgebracht naar het ZMC.
De Assendelver bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 430 ugl. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van vier uur.

22:13 22-DEC-04
loc.: OOSTZAAN, ACHTERDICHTING
Vrouw overvallen in woning
De 43-jarige bewoonster bevond zich alleen in de woning toen drie gemaskerde mannen de woning binnenkwamen. Een van hen was gewapend met een vuurwapen. De mannen bedreigden de vrouw en vroegen om geld. Vervolgens gingen de verdachten er met een onbekende buit vandoor. Buiten stond vermoedelijk nog een vierde verdachte te wachten. Zij zijn in onbekende richting vertrokken.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met het telefoonnummer 0900-8844.

05:39 23-DEC-04
loc.: PURMEREND, SUZE GROENEWEGSTRAAT
Kinderen veroorzaken brand in woning
Er werd gemeld dat er een brand in een woning was geweest. Het bleek dat een van de kinderen met vuur had gespeeld waarbij spullen op een bureaustoel vlam hadden gevat. De bewoner had de brand zelf met enkele emmers water geblust.
Omdat de woning vol zwarte rook stond de brandweer laten komen. Daar de bewoners rook hadden ingeademd en liepen te hoesten ook een ambulance gevraagd.
Twee kinderen alsmede de beide ouders werden voor onderzoek naar het Waterlandziekenhuis overgebracht. Het jongste kind vond onderdak bij de buren.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-231204

20:45 22/23-DEC-04
ZAANDIJK, GUISWEG
ZAANDAM, POELENBURG

Onder invloed

Op de Guisweg in Zaandijk werd woensdagavond een 57-jarige man uit Assendelft aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. In de nacht van woensdag op donderdag werd in Poelenburg in Zaandam opnieuw een bestuurder die onder invloed verkeerde, aangetroffen. De 26-jarige Zaandammer had eveneens twee keer limiet overschreden. Beide drankrijders kunnen rekenen op een boete van minimaal E 300.

2:36 23-DEC-04
PURMEREND, CLARA VISSERSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Clara Visserstraat in Purmerend werd in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige bestuurder uit Purmerend aangehouden. De man had bijna drie keer de alcohollimiet overschreden en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---- --