Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO SOFTWARE MELDT RECORD RESULTATEN IN VIERDE KWARTAAL EN KOMT MET JAARCIJFERS

PALO ALTO, CALIF., 23 december 2004 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor real-time business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het vierde kwartaal en van het boekjaar dat eindigde op 30 november 2004. De omzet in het vierde kwartaal beliep $125,7 miljoen. Omzet afkomstig uit licenties bedroeg $70,6 miljoen in het vierde kwartaal. De omzet over het gehele boekjaar kwam uit op $387,2 miljoen. De netto winst in het verslagkwartaal, berekend volgens de in de Verenigde Staten gangbare boekhoudprincipes, was $18,2 miljoen, $0,08 per aandeel.

Berekend volgens de non-GAAB boekhoudmethode bedroeg de netto winst in het vierde kwartaal $20,5 miljoen en $56,1 miljoen voor het gehele boekjaar. Volgens dezelfde rekenmethode bedroeg de winst per aandeel $0,09 voor het kwartaal en $0,25 voor het gehele boekjaar. Deze laatste resultaten zijn exclusief aandelencompensaties, afschrijvingen op immateriële goederen, waardevermindering van aandelenbezit, reorganisatiekosten en kosten gemoeid met onderhanden research and development, en gaan voorts uit van een non-GAAP belastingdruk van 38 procent.

"In 2004 hebben we kunnen kapitaliseren op een wereldwijde groei in de integratiemarkt, waarbij we ons marktaandeel in die segmenten waar we producten aanbieden, konden vergroten, en voorts op het harde werk van de TIBCO-medewerkers," zegt Vivek Ranadivé, bestuursvoorzitter en CEO van TIBCO Software. "De groei die we op dit moment beleven, is een verdere bevestiging van het feit dat ons integratieplatform is opgewaardeerd van 'nice to have' tot 'must have' voor internationaal opererende ondernemingen."

Belangrijke ontwikkelingen in TIBCO's vierde kwartaal 2004 In het vierde kwartaal wist TIBCO meer dan 100 nieuwe klanten binnen te halen en realiseerde de onderneming belangrijke orders bij zowel nieuwe als bestaande klanten, waaronder Associated Newspapers Ltd., Lockheed Martin M&DS, Beckman Coulter, Inc., Lehman Brothers Holdings, Procter & Gamble, City of Calgary, American Century Investments, BNP Paribas, Vodafone UK en Telecom Italia.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Hans Kooistra
t: (072) 512 07 28
e: jkooistra@tibco.com

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl