2e persbericht van donderdag 23 december 2004

Eindhoven 23-12-2004 - Berichten uit de media

Eindhoven: Postagentschap overvallen

Donderdag rond 9.30 uur heeft een onbekende man een overval gepleegd op het postagentschap aan het Biarritzplein. Hij kwam met een bivakmuts de zaak binnen en bedreigde het personeel met een mes. Hij eiste geld en kreeg een onbekend bedrag. Daarmee verdween hij te voet.

Helmond: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Mierloseweg en de Hoofdstraat zijn in totaal negen bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar automobilisten die hun gordel niet om hadden (4x), die hun rijbewijs niet bij zich hadden (3x), van wie het remlicht van de auto niet werkte (1x) en die een kind jonger dan twaalf jaar voorin de auto hadden zitten (1x). De controles onder in totaal 77 automobilisten werden donderdag tussen
9.30 en 10.55 uur gehouden.

Son: Rammen pinautomaat mislukt

Drie mannen hebben donderdag even voor 9.00 uur geprobeerd de pinautomaat van een bank aan de Nieuwstraat te rammen. Ze reden met een auto tegen de muur naast de pinautomaat. De automaat bleef intact en de drie stapten op een bromfiets en verdwenen. Ze waren gemaskerd. De auto, een rode Volkswagen Golf die mogelijk gestolen is, bleef op de Nieuwstraat achter. De politie heeft meteen na de melding de omgeving in de gaten gehouden maar de drie daders zijn niet meer gevonden. Er wordt onderzoek gedaan. De politie is op zoek naar getuigen, met name getuigen die de drie mannen op het pleintje achter de bank hebben zien wegrijden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Best, 0900 8844.

Someren: Hennepkwekerij aangetroffen

In een schuur bij een woning aan de Korenakker is donderdagmiddag rond
13.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ongeveer 300 planten en de nodige kweekapparatuur in de schuur. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. De stroom is illegaal afgetapt.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan is donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1339 passanten reden er 53 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 75 km/u.