NOC*NSF


Pfizer nieuwe official supplier van NOC*NSF

ARNHEM - Het farmaceutische bedrijf Pfizer is voor de komende vier jaar official supplier van NOC*NSF. Vandaag ondertekenden Rob van Aperen, algemeen directeur Pfizer BV en Theo Fledderus, algemeen directeur NOC*NSF, in Rotterdam het contract, waarmee de samenwerking een feit is. Pfizer BV is hiermee het eerste bedrijf uit de farmaceutische sector in Nederland, dat sponsor wordt van NOC*NSF.

Net als NOC*NSF heeft het bedrijf waarden als integriteit, teamwork, respect, fairplay hoog in het vaandel staan. Voor Pfizer biedt de samenwerking nieuwe kansen. Van Aperen: "Naast het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen voor zowel mens als dier heeft Pfizer de ambitie zichzelf te verbreden. Bijvoorbeeld door actief deel te nemen aan de discussie over het 'gezond ouder worden' en bij te dragen aan relevante projecten gericht op preventie van ziekten. Het bevorderen van een gezonde leefstijl - waaronder bewegen
- is een element dat daar nadrukkelijk bij hoort. Dat kan Pfizer door deze samenwerking met NOC*NSF tot uitdrukking brengen. Het feit dat NOC*NSF een kleine 5 miljoen sporters vertegenwoordigt, maakt het voor Pfizer een ideale partner om invulling te geven aan die ambitie."

NOC*NSF is zeer verheugd met Pfizer als nieuwe supplier. Directeur Theo Fledderus: "Pfizer beschikt over veel wetenschappelijke kennis en contacten die relevant zijn voor zowel top- als breedtesporters. Daarmee zijn we in staat om gezamenlijk projecten te initiëren om de actieve sporter te ondersteunen. Te denken valt hierbij aan het bieden van nascholingen voor artsen op het gebied van preventie of behandeling van sportblessures, het organiseren van congressen voor bijvoorbeeld sportartsen of bedrijfsartsen.

Pfizer is in 1849 opgericht in New York en is wereldwijd het grootste innovatieve farmaceutische bedrijf met circa 120.000 medewerkers in
150 landen. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Capelle a/d IJssel. Pfizer ontdekt, ontwikkelt en produceert geneesmiddelen voor de behandeling van hart- en vaatziekten, luchtwegaandoeningen, infecties, epilepsie, pijn en kanker.

Voor meer informatie over Pfizer kunt je ook kijken op www.pfizer.nl.

(23 december 2004)