Persberichten Regio Brabant-Noord 23/12

's-Hertogenbosch 23-12-2004

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING

s-Hertogenbosch Woensdagavond heeft een 46-jarige dronken automobilist uit Drunen op de hoek van de Balkweg / Bruistensingel in s-Hertogenbosch een verkeerslicht omver gereden. De man ging er na de aanrijding vandoor. Een politieman in burger zag dit toevallig en waarschuwde zijn collegas. De politiesurveillance wist de man op de rijksweg A59 in s-Hertogenbosch tot stoppen te dwingen. De automobilist is aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Udenhout ingevorderd. Een surveillance-eenheid van de politie zag dat de man slingerend reed. Bij controle bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR ONTTREKKEN KIND AAN OUDERLIJK GEZAG

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 33-jarige man in zijn woonplaats Helmond aangehouden voor het onttrekken aan het ouderlijk gezag van een 4-jarig jongetje. Het slachtoffertje bleef ongedeerd. De man leefde al enkele jaren in onmin met zijn ex-vriendin. Tijdens de relatie die de twee hadden, werd het jongetje geboren. De moeder had het ouderlijk gezag over het kind. Onlangs zocht de man weer contact met de moeder en bedreigde haar meerdere malen verbaal. De vrouw besloot daarom tijdelijk vanuit haar woning in Tiel naar een woning van een bekende in s-Hertogenbosch te gaan. Woensdag tegen het eind van de middag wist de man haar in s-Hertogenbosch te traceren en nam toen de vrouw even weg was het kind mee. De vrouw waarschuwde de politie. Tijdens het onderzoek troffen Helmondse agenten de man daar een paar uur later in een auto aan. Hij is onder verzet aangehouden en ingesloten. Het kind was bij hem en was ongedeerd. De verdachte is inverzekeringgesteld.

VERDACHTE POGING BEROVING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is een 40-jarige man uit Westerhoven op de Visstraat aangehouden bij een poging tot beroving bij een pinautomaat van een 26-jarige Ossenaar. De gemaskerde verdachte pakte de Ossenaar vast terwijl deze stond te pinnen en eiste geld. Het slachtoffer duwde de dader van zich af en wist hem daarna in de houdgreep te nemen. Enkele voorbijgangers schoten te hulp. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en inmiddels inverzekering gesteld.

MEISJE AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL LAARZEN

Boxtel Woensdagmiddag is een 17-jarig meisje uit Boxtel bij een schoenenzaak aan de Stationsstraat in haar woonplaats betrapt op winkeldiefstal. Het meisje kocht een truitje en nam een paar laarzen mee zonder te betalen. Zij is aangehouden en na verhoor op het bureau in vrijheid gesteld. Zij wordt doorverwezen naar Buro HALT.

MAN BETAALT BOETE

Vught In de nacht van woensdag op donderdag bleek bij een routinecontrole op de N65 in Vught dat een 70-jarige man uit Baarle Nassau nog een boete van 75,= open had staan. De man heeft de boete op het bureau betaald.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Uden - In de nacht van woensdag op donderdag is op de Wilhelminastraat in zijn woonplaats Uden een 34 jarige automobilist aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod voor de duur van 6 uur.

GEZOCHTE MAN AANGEHOUDEN

Uden - In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie op de Loopkantstraat een 21-jarige Udenaar. Daarbij bleek dat de man op 17 september 2004 door de rechter was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 dagen terzake gepleegde heling. De man is aangehouden en ingesloten.

AUTODIEFSTAL

Veghel - Woensdagmiddag rond half vier is vanaf de Hoofdstraat in Veghel een witte bedrijfsauto van het merk Seat Inca voorzien van het kenteken VV-SH-35 gestolen.

MAN BELEDIGT AGENTEN NA BEKEURING

Oss Donderdagmiddag is een 34-jarige Ossenaar op de Hertogensingel in Oss aangehouden voor beledigen van agenten. De man claxonneerde naar de agenten die met een controle bezig waren. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Daarop ging de verdachte door het lint en hij beledigde en bedreigde de agenten. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in zijn woonplaats Oss een 38 jarige man aangehouden die er van wordt verdacht zijn 32 jarige echtgenote te hebben mishandeld. Agenten gingen na een melding van de mishandeling naar het woonadres van het tweetal en troffen de vrouw met bebloed gezicht aan. De verdachte is ingesloten.

AUTODIEFSTAL

Oss - Woensdag is vanaf de Docfalaan in Oss een grijze personenauto, merk Volkswagen Passat, voorzien van het Duitse kenteken ME-XT-780 gestolen.

GORDELCONTROLE

Mill Donderdagmorgen zijn bij een autogordelcontrole in op de Vorleweg in Mill en op de Eikenlaan in Langenboom in het totaal zes automobilisten bekeurd die niet aan de draagplicht voldeden.

HERSENSCHUDDING

Boxmeer - Woensdagmiddag werd op de rotonde tussen de Beugenseweg en de Karel Doormanstraat in Boxmeer een 12 jarig meisje uit Gennep aangereden door een 31 automobiliste uit Ottersum. Het meisje dat voor onderzoek naar ziekenhuis is gebracht bleek aan het ongeval een aantal verwondingen op in het gezicht en een zware hersenschudding opgelopen te hebben.

GEWOND BIJ AANRIJDING

Mill - Woensdagavond raakte een 49 jarige fietser uit Mill gewond toen hij op de kruising van de Hoogstraat met de Hoogveldseweg en de Leeuwerikstraat in Mill in botsing kwam met een personenauto die werd bestuurd door een 23 jarige automobilist uit Grave. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.