Gemeente Waterland

Zuiderwoude heeft wel heel speciale verkeersborden!

Donderdag 23 december zijn de nieuwe verkeersborden onthuld, die zijn gemaakt door de schoolkinderen uit Zuiderwoude. Drie trotse makers hebben bij de basisschool De Overhaal hun eigen bord onthuld.

Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest eind augustus zijn een aantal kinderen aan de slag gegaan om ontwerpen te schilderen voor verkeersborden. Op deze wijze kunnen de kinderen zelf ook wat doen aan verkeersveiligheid rond de Zuiderwouder Dorpsstraat. Het uitgangspunt is dat een leuk origineel bord meer aandacht trekt, waardoor men beter oplet in het verkeer.

Uit een groot aantal prachtige geschilderde borden zijn er drie geko Bord 'Pas op ganzen' zen voor productie. Van elk bord worden er twee exemplaren gemaakt, die verspreid door het dorp zichtbaar zijn. Het initiatief om automobilisten minder hard te laten rijden, ontstond tijdens een dorpsraadvergadering van de bewoners uit Zuiderwoude. De gemeente Waterland is erg enthousiast over dit lokale project.

Het ANWB Fonds heeft subsidie verleend aan het project en financiert de hele productie van 6 borden. De ANWB zet zich op allerlei manieren in op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. Met het ANWB Fonds ondersteunen zij projecten en initiatieven, die iets kunnen betekenen voor Bord 'Pas op koeien' mobiele en recreërende mensen.

Het bord 'Spelende kinderen' wordt vlak bij de basisschool geplaatst, in de richting van de kerk en aan het begin van de Dorpsstraat, richting de school.

Het bord 'Pas op ganzen' wordt in de Dorpsstraat geplaatst, in de richting van de school en vlakbij de school, ter hoogte van huisnummer 46.

Het bord 'Pas op voor koeien' wordt bij de Gouw geplaatst en aan de Dorpsstraat.