Digitale Gemeente Houten

Kies uw Top Tien en win één van de 5 prijzen

donderdag 23 december 2004 - Bron: Fietsersbond Houten

Help mee om de definitieve Top Tien Gekke Plekken vast te stellen. Fietsersbond Houten is met het maken van de lijst gestart in oktober. Door publicaties in het Trefpunt is in november en december deze lijst met gekke plekken (lees: vreemde, gevaarlijke, onduidelijke) aangegroeid tot meer dan vijftig. Daar moeten we iets aan doen, is toen gezegd. Aldus geschiedde in deze dagen en zal de lijst begin 2005 aan de gemeente Houten worden overhandigd. Omdat het om een symbolische overhandiging gaat, wordt dat met een Top Tien Gekke Plekken gedaan. En welke tien daarvoor in aanmerking, dat bepalen leden Fietsersbond, lezers Trefpunt en U!

Voor wat hoort wat
Wij hebben al een eerste selectie gemaakt en vragen u uit om de twintig geselecteerde er tien te kiezen voor de Top Tien. Natuurlijk willen wij graag zoveel mogelijk inzendingen hebben. Wat ons betreft kan Houten niets fietsveilig genoeg zijn. Daarom krijgen 5 inzenders door loting een verrassing. Een auto of een vakantie naar Zuid-Amerika is het niet, maar leuk en een verrassing is het wel (dus zeggen we niet wat het is).
Het opstellen van die lijst is natuurlijk geen doel op zich. Met het uit handen geven van de lijst aan de gemeente is deze actie ook niet beëindigd. Nee, dan begint het pas.

Fietsgemeente willen zijn
Het Trefpunt vroeg zich in een redactioneel artikel half december af of Houten wel fietsgemeente wil zijn. Kijk je naar het aantal aangemelde Gekke Plekken dan zet je daar inderdaad een vraagteken bij. Als Houtenaren na zon simpele actie al zoveel problemen kunnen opsommen, wordt het met die fietsgemeente nooit wat, vonden wij als Fietsersbond ook al.

Het werkt!
In januari wordt de lijst met de Top Tien aan de gemeente aangeboden. Daarnaast krijgt de gemeente een overzicht van alle andere, iets minder hoog scorende plekken maar die naar de mening van de inwoners ook om verbetering vragen. In contacten met ambtenaren van de afdeling verkeer is een aantal gevaarlijke of onduidelijke plekken besproken. Eén gekke plek is al geen gekke plek meer en voor een aantal andere wordt binnenkort of op iets langere termijn aan een oplossing gewerkt. Fietspluim!

Tien kiezen uit twintig plekken
Onderstaande gekke Plekken zijn door diverse inwoners van Houten aangedragen, waarvoor onze dank. In willekeurige volgorde zijn dat:
1. kruispunt voor gemeentehuis: gevaarlijk, onoverzichtelijk, routeborden ontbreken

2. gevaarlijke fietsoversteek De Poort/Vikingenpoort: onduidelijke voorrang

3. betonblokken op het fietspad, om autos te weren, liggen te dicht tegen de hoek

4. voor fietsers onbereikbare plattegronden bij inprikkers (bord verboden voor fietsers)

5. haast onneembare brug bij Castellum

6. punaises, punaises, punaises (blijven prikken)
7. bord doodlopende weg op Vlierweg en Stationserf geldt niet voor fietsers: die kunnen gewoon doorrijden

8. gevaarlijke fietsoversteekplaats Schalkwijkseweg bij Kringloopcentrum

9. website gemeente Houten kent woord fiets/fietsen niet. Geen enkele promotie voor de fiets

10. trap bij fietstunnel onder spoor (verlengde van Kon. Emmaweg) mist een fietsgoot

11. laatste deel Oud Wulfseweg zou -volgens plattegrond- fietspad zijn. Borden Uitgezonderd vergunninghouders en Uitgezonderd bestemmingsverkeer werken verwarrend te-genstrijdig
12. te hard rijden op Beusichemseweg, waar een fietspad ontbreekt en onverantwoord wordt ingehaald

13. fietsrotonde onder Molenzoom/Koppeling is onoverzichtelijk en heeft gevaarlijke paaltjes midden op het pad

14. fietspaden die fietsstraat heten en door autos mogen worden medegebruikt

15. fietspaden in groenzone en op bedrijventerrein zijn naamloos: niet te vinden door hulpdiensten

16. onduidelijke en gevaarlijke bevoorrechting van uitritten van boerderijen op verkeer rijdend op Oostromsdijkje
17. bocht in Kon. Emmaweg met verhoogde plateaus (Pr. Ireneweg) zorgt voor onduidelijke voorrangssituatie

18. niet-gelijke voorrangsregeling bij verschillende zijstraten van het Molenland leidt tot gevaarlijke situaties

19. gevaarlijke en onduidelijke wegversmallingen op Jhr Ramweg
20. hekjes op fietspad bij Barbiersgilde, om scooters te weren, maar waar een fietser evenmin door kan.

Per post of e-mail opsturen
Noteer in de onderste rij van links naar rechts in de tabel het nummer van de voor u meest gekke plek. Die krijgt bij de telling tien punten. Geheel rechts, onder vakje tien, staat dan de plek die volgens u het laagst scoort (met één punt; de tien overgebleven plekken scoren niet, maar worden evenals alle overige plekken wel aan het gemeentebestuur aangeboden). U kunt uw top tien sturen naar: Fietsersbond Houten, p/a Dovenetelhof 11, 3991 GA Houten.

Uw inzending moet uiterlijk 28 december binnen zijn. E-mailen kan tot en met donderdag 30 december naar: houten@fietsersbond.nl. In het e-mailbericht hoeft u slechts tien nummers te noteren, gescheiden door een schuine streep: bijvoorbeeld: 12 / 04 / 02 / 14 enz.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).