3 e persbericht van donderdag 23 december 2004

Eindhoven 23-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na beroving

Een man van 30 jaar uit Veldhoven is donderdagochtend rond 11.30 uur aangehouden in een woning in Eindhoven Woensel-Zuid. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 18 november een 38-jarige man uit Eindhoven op de Hobbemastraat in Eindhoven heeft beroofd van een portefeuille met daarin identiteitspapieren en enkele honderden euros. Daarbij gaf de verdachte enkele klappen aan het slachtoffer waarna hij er vandoor ging. Na onderzoek door de politie is de Veldhovenaar aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bekeuringen voor niet-handsfree bellen

Op de Karel de Grotelaan en de Moreelselaan zijn donderdag tussen 10.30 en 13.30 uur vijf automobilisten bekeurd omdat ze niet-handsfree aan het bellen waren.

Eindhoven: Verdachte fietsendiefstal opgepakt

Een 22-jarige man uit Breda is donderdag rond 17.00 uur aangehouden op de Valklaan. Hij zou kort daarvoor op de Koekoeklaan hebben geprobeerd een fiets te stelen. Een getuige had dat gezien en de politie gewaarschuwd. Agenten konden de man even later aanhouden. Hij is na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanhoudingen bij actie POV-team

Het speciale POV-team van de politie in Eindhoven, dat de overlast van verslaafden moet tegengaan, heeft donderdag tussen 11.00 en 16.30 uur zes aanhoudingen verricht. Op de Kanaaldijk Noord werden twee mannen en een vrouw aangehouden voor drinken op straat en werd één man opgepakt voor het openlijk gebruik van harddrugs op straat. In het centrum van Eindhoven zijn twee mannen opgepakt omdat ze harddrugs bij zich hadden. Tegen de zes verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Een man van 26 jaar uit Helmond is donderdag rond 16.30 uur aangehouden op de Karel Doormanlaan. Hij was daar met zijn auto tegen een geparkeerde wagen gereden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van bijna 0,85, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Veldhoven: Jongens opgepakt na geweldpleging

Op het Meiveld zijn donderdagmiddag rond 15.00 uur drie jongens uit Eindhoven (16 en 15 (2x) jaar) aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de twee 15-jarige jongens twee andere jongens een schop gaven. Toen de agenten de twee jongens wilden aanhouden voor openlijke geweldpleging, wilde de 16-jarige jongen dat verhinderen door een politieman weg te trekken. Daarop is hij ook opgepakt. Het drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asten: Verdachte bedreiging aangehouden

Een 17-jarige jongen uit Asten is donderdagochtend rond 8.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdag een 18-jarige man uit Asten telefonisch met de dood heeft bedreigd. Het slachtoffer en de verdachte kennen elkaar. De jongen is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asten: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de N279 zijn donderdag tussen 14.15 en 16.30 uur 92 overtredingen geconstateerd. Er werden 913 voertuigen gecontroleerd, waarbij 124 km/u de hoogst gemeten snelheid was. Er mag daar 80 km/u worden gereden.

Deurne: Controle op snelheid

Op de Langstraat zijn donderdag tussen 10.30 en 13.00 uur 1472 autos gecontroleerd tijdens een snelheidscontrole. Daarvan reden 56 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u.

Budel: Inbraak in sporthal

Bij een inbraak in een sporthal aan de Poelderstraat zijn donderdag rond 14.45 uur de fooienpot met onbekende inhoud en enkele pakjes sigaretten en shag meegenomen. De dader is via het plafond in het afgesloten horecagedeelte gekomen door een plafondplaat open te breken.