Gemeente Papendrecht

Openingstijden, afsluitingen en kerstbomen rond de jaarwisseling

In december vragen enkele specifieke onderwerpen aandacht, zoals de sluitingstijden van gemeentehuis en gemeentewerf en de kerstboominzameling. Alles op een rij:

Het gemeentehuis is donderdag 23 december vanaf 12.30 uur gesloten, op de vrijdagen 24 en 31 december is het gemeentehuis vanaf 14.30 uur gesloten. Maandag 3 januari is het gemeentehuis tot 10.00 uur gesloten.

Ook zwembad De Hooght, Interval en de gemeentewerf zijn donderdag 23 december vanaf 12.30 uur gesloten. Op de vrijdagen 24 december en 31 december is de gemeentewerf vanaf 15.00 uur gesloten.

Papiercontainers: vrijdag 31 december worden de papiercontainers verwijderd van de openbare weg of afgesloten. Maandag 3 januari is alles weer in bedrijf.

Kerstboominzameling: vrijdag 7 januari vindt tussen 9.30 en 14.00 uur de kerstboominzameling plaats op de volgende locaties: winkelcentrum Wilgendonk (parkeerplaats), winkelcentrum Westpolder (parkeerplaats), hoek Gerrit van Dalenstraat/Zwaluwstraat, Erasmusplein, Wieklaan (ter hoogte van De Spil), Oostpolder (schuin tegenover tandartspraktijk aan de Westkil) en de gemeentewerf (daar kunnen vanaf woensdag 5 januari t/m vrijdag 7 januari gedurende de openingstijden kerstbomen worden ingeleverd.

Wegenzoutzakjes: op de gemeentewerf zijn (ter bestrijding van gladheid) wegenzoutzakjes van 25 kg verkrijgbaar voor 7,50 euro per zakje.

Condoleanceregister Prins Bernhard in gemeentehuis

De gemeente Papendrecht heeft in de hal van het gemeentehuis een condoleanceregister geopend in verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard.

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 19.30 uur) is er gelegenheid om een persoonlijke blijk van medeleven in het register achter te laten. Het register is geopend tot en met de datum van bijzetting in het Koninklijk Graf.

Turbo-opleiding zwemdiploma in De Hooght

In de kerstvakantie 2004 wordt in zwembad De Hooght een zogenaamde turbocursus voor het zwemdiploma A gegeven. De cursus is bestemd voor kinderen vanaf vijf jaar die kunnen drijven. De cursusduur bedraagt tien dagen waarop 3,5 uur lesgegeven wordt per dag. In heerlijk water van 30 graden is plaats voor vijftien deelnemende kinderen.

De cursus start maandag 27 december en duurt tot en met het afzwemmen op vrijdag 7 januari 2005. Mochten deelnemers nog onvoldoende geprepareerd zijn om af te zwemmen, dan stromen zij door naar de reguliere zwemlessen (waarvoor dan geen vergoeding meer verschuldigd is).

De zwemtijden zijn dagelijks van 09.00 uur tot 12.30 uur, uitgezonderd 4 januari; dan wordt van 14.00 tot 17.30 uur gezwommen. Iedere les bevat een half uur rust, waarin de kinderen een drankje en hun eventuele begeleiders koffie of thee krijgen.

Kosten voor deze turbocursus zijn 325,00 euro per persoon, inclusief consumpties en diploma. Meer informatie: zwembad de Hooght, Lange Tiendweg 12, tel. 078 6151436.

Interval: Easy Kerst Café, Letterpret en KerstRommeldam

Zondag 12 december houdt Interval het laatste Easy Café van 2004. Het repertoire bestaat uit kerstliedjes en songs met een kerstsfeer. Deze keer treden op kinderkoor de Knotkids (van basisschool de Knotwilg), bewoners van de Wilgenborgh, 4YR Love en Dean & Friends. De presentatie is in handen van André vd Valk (van Classic Arrow Rock Radio). Het Easy Café vindt plaats in het café van jeugdcentrum Interval. Het café is geopend van 14.30 uur tot ca. 17.30 uur. De entree is gratis. Het Easy Café gaat volgend jaar de wijken van Papendrecht in. Dit in het kader van Papendrecht 900 jaar.

Boekenclub Letterpret

Jeugdcentrum Interval start 2 februari met de Boekenclub Letterpret voor kleuters van groep 1 en 2. Doel is het vergroten van het (voor)leesplezier, zodat kinderen op een speelse manier een interesse voor boeken ontwikkelen. Eén keer in de twee weken wordt een boek verspreid, waaruit de ouders dan regelmatig voorlezen aan de kinderen. Twee weken daarna komen de kinderen in Interval het verhaal van het boek beleven, onder meer door drama-elementen, zang en dans of verkleedpartijtjes. Het lidmaatschap van de boekenclub bedraagt 5 euro voor tien bijeenkomsten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Interval tel. 078-6150993 en vragen naar Hannelore van Hamburg, of mailen naar h.vhamburg@papendrecht.nl

KerstRommeldam

Woensdagmiddag 15 december vindt in Interval de traditionele Kerst-Rommeldam voor kinderen van 6 t/m 12 jaar plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. Dit jaar kunnen de kinderen onder meer strijkkralen, knutselen, sfeerlicht maken, figuurzagen, verven, kerststukjes en kerstkaarten maken en nog veel meer. De kosten voor deze creatieve activiteit zijn 1,70 euro. De kinderen mogen alle gemaakte spullen mee naar huis nemen. Vooraf opgeven is niet mogelijk, de kinderen kunnen op de dag zelf een activiteitenkaart aan de balie kopen.

Ook bestaat voor zestig kinderen de mogelijkheid om naast het knutselgedeelte, deel te nemen aan het kerstgourmet. Dit begint om 17.00 uur en duurttotca.18.45uur.Dekostenhiervoorbedragen2,50 euro en dienen van tevoren aan de balie van jeugdcentrum Interval te worden voldaan. Een toegangsbewijs voor het gourmet is alleen te koop in combinatie met een activiteitenkaart á 1,70 euro. Tijdig opgeven en betalen aan de balie is aan te raden, want het gourmet is altijd snel volgeboekt. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voor vragen kunt u bellen met jeugdcentrum Interval (078-6150993) en vragen naar Arjan Versluis.