Gemeente Den Haag

december 2004
Gratis schaatsen op het Spuiplein (10 december)

Vanaf donderdag 23 december tot en met zondag 30 januari kan er gratis geschaatst worden op het Spuiplein. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is de Haagse binnenstad weer decor van dit winterfestijn. Voor het eerst is de ijsbaan gratis toegankelijk.

Wethouder Stolte: "We willen als gemeente de drempel voor sportieve evenementen zo laag mogelijk houden. Met de mogelijkheid tot gratis schaatsen hopen we dat veel Hagenaars de schaatsen uit het vet halen." De komst van de ijsbaan naar het Spuiplein is een impuls voor de binnenstad. Wethouder Bruno Bruins: "Nu zeker is dat de ijsbaan op het Spuiplein komt, zien we dat ondernemers graag een bijdrage leveren. Het evenement is zeer welkom."

Niet alleen is de ijsbaan gedurende een langere periode open, de ijsbaan is ook groter dan voorafgaande jaren: 650 vierkante meter.

Den Haag Marketing& Events draagt zorg voor de komst van de ijsbaan en de aanbesteding van de exploitatie ervan. "Met de komst van de ijsbaan, met antieke spiegeltent en tropische wintertuin, naar het Spuiplein en de tramvrije Grote Marktstraat is de binnenstad nog aantrekkelijker voor een dagje uit voor jong en oud".

De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur.