Landstede Open Huis


Actie Braziliaans straatkinderenproject

Om geld in te zamelen voor een Braziliaans straatkinderenproject organiseren ruim tweehonderd Landstede-studenten op donderdag 23 december in hun gebouw aan de Assendorperdijk in Zwolle allerlei ludieke inzamelingsacties voor een straatkinderenproject in Brazilië.

De nieuwe opleiding Vormgeving & Entertainment, die in september van dit jaar van start is gegaan, is onlangs een samenwerking aangegaan met het straatkinderenproject Projeto Reintegrar Brasil in de Braziliaanse kustplaats Arraial dAjuda. Eén van de docenten was deze zomer ter plekke en zag daar aan de ene kant de hulpbehoevendheid maar aan de andere kant ook een raakvlak met zijn de nieuwe opleiding. Doelstelling van het straatkinderenproject is namelijk dat de kinderen weer terug in de maatschappij gebracht worden. Dit gebeurt hoofdzakelijk door entertainment, dans, zang en spel & sport, wat heel goed past bij het programma van de opleiding Vormgeving & Entertainment . Studenten van de opleiding gaan volgend jaar naar Brazilië om daar in het project stage te lopen.

Donderdag worden er in het schoolgebouw aan de Assendorperdijk 15 van 11.00 tot 14.00 uur onder meer een modeshow, capoeira-demonstraties, een veiling van oude kerstspullen, een ludieke bingo en een docentenveiling georganiseerd. De studenten willen met deze acties in totaal drieduizend euro voor het project bij elkaar brengen

Onder de overkoepelende naam Vormgeving & Entertainment zijn er in september een viertal opleidingen van start gegaan; Media & Vormgeving, Media & Organisatie, Vrije tijd & Recreatie en Dans & Drama. Hierbij wordt onder ander samengewerkt met Omroep Zwolle. In januari komen daar nog twee nieuwe opleidingen bij; Interieur & Vormgeving en Fotografie & Vormgeving.

Capoeira-workshops
12:00 uur : Capoeira Demo
12:15 uur : 1e workshop Capoeira in ruimte 008
12:45 uur : 2e workshop Capoeira in ruimte 008