Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Na een jaar de balans opmaken

Brabantse Innovatieraad spin in web

De provincie heeft het voortouw genomen om in het voorjaar van 2005 een werkconferentie te organiseren samen met het (landelijke) Innovatieplatform en de regionale innovatieraden. Dit staat in de evaluatie van de Innovatieraad die nu een jaar werkzaam is.

De raad komt tot de conclusie dat de bij aanvang gekozen thema's, technostarters, MKB, Europa, e-Governement en het versterken van de positie van de topinstituten in Brabant, de juiste zijn. GS heeft waardering voor de gekozen werkwijze. Toch zijn er enkele verbeterslagen te maken. De thema's 'topinstituten' en 'Europese dimensie' zouden meer aandacht kunnen krijgen. En als gesproken wordt over het MKB dan zou het ondernemersschap daarin meer centraal moeten staan.
Uit de evaluatie blijkt dat de leden graag actief ingezet willen worden om de zichtbaarheid van het Brabantse innovatiebeleid te vergroten. "Het verbinden en actief ondersteunen van het Brabants innovatienetwerk is weliswaar minder zichtbaar maar wel zinvol", aldus verantwoordelijk gedeputeerde O. Hoes. Dit betekent dat de communicatie rondom de activiteiten van de Innovatieraad volgend jaar wordt uitgebreid.
De discussies in de Innovatieraad stonden aan de basis van het Actieplan Innovatie dat dinsdag jl. door GS is vastgesteld. De raad wordt dan ook gevraagd hierover een expliciet advies te formuleren in de richting van Provinciale Staten.

Noord-Brabant staat in de top van de 'European Scoreboard Innovation' en is daarmee één van de innovatiefste regio's van Europa. 25% van alle R&D uitgaven in Nederland vindt in Brabant plaats.



Provincie Noord-Brabant