Gemeente Amsterdam

Tokyo evenement in East 66
17 december 2004 - Ingrid Breed
Donderdag 23 december opent East 66 haar deuren voor Raw Sleep van Sara Epstein. Sara Epstein is een Brits freelance fotografe. Haar Raw Sleep fotoserie is te zien gedurende de kerstperiode in de etalages van 66 East. De foto's bieden de bezoeker / passant een fascinerend zicht op een verrassende kant van het leven in Tokyo.

rawsleep

Alle foto's zijn gemaakt tussen 5 en 8 uur in de ochtend, met als thema slapende mensen in de (voor dit doel) meest ongepaste publieke ruimtes. De slapende in het openbaar is noch een dakloze noch een junk. In tegendeel, het zijn goed verdienende werknemers die hun trein hebben gemist of die in slaap zijn gevallen na een (te) lange werkdag of een uitlopende borrel met collega's.

Tijdens de feestelijke opening zorgen de geluidskunstyenaars Robert van Heumen en Seamus Cater voor een muzikale performance. Hun werk omvat composities voor moderne dans, film en vrije improvisaties. In het kader van hun speciaal geimproviseerde performance gaan ze een geluidsrelatie creëren met 66 East en de tentoonstelling.

Raw Sleep tentoonstelling
66 East: Centre for Urban Culture
Sumatrastraat 66, Amsterdam
24.12.04 - 14.01.05 iedere dag in de etalages van 66 East

© Gemeente Amsterdam