Provincie Noord-Holland

Kick-off bijeenkomst bereikbaarheid kust Noord-Kennemerland

De bereikbaarheid van de kust is ook in de kuststreek van Noord-Kennemerland een probleem. De wegen naar Egmond, Bergen, Schoorl en Callantsoog staan s zomers vaak mutjevol. Provincie Noord-Holland heeft besloten de problemen aan te gaan pakken. Omdat de provincie de regio graag bij het proces van plannen maken en uitvoeren wil betrekken, organiseert zij op donderdag 23 december a.s. een bijeenkomst met alle geïnteresseerde betrokken partijen.

Afgelopen zomer heeft de provincie Noord-Holland al in nauwe samenwerking met de omliggende gemeenten een reeks maatregelen genomen aan de kust bij Zandvoort en Bloemendaal: een strandpendelbus voor 1 euro, bewaakte fietsenstallingen, en parkeerverwijzers om de mensen snel de weg naar een parkeerplaats te laten vinden. Voor volgende zomer staan opnieuw allerlei plannen op stapel, maar ook gaat de provincie een start maken met de verbetering van de bereikbaarheid van de noordelijke kust. Daarbij kan de regio profiteren van de ervaringen die in de zomer van 2004 zijn opgedaan in de zuidelijke regio.

De bijeenkomst is open voor hen die direct belang hebben bij een verbeterde bereikbaarheid, zoals ondernemers en bewoners. De bijeenkomst is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. De organisatie verwacht vertegenwoordigers van gemeenten, de toeristische sector, ondernemers, bewoners, natuur- en milieuorganisaties en hulpdiensten zoals politie en ambulance. Doel van de bijeenkomst is de problemen goed in kaart te brengen en zoveel mogelijk concrete en haalbare ideeën te verzamelen, zodat voor het begin de zomer al de eerste maatregelen in gang kunnen worden gezet.

Programma Kick-off bijeenkomst Bereikbaarheid kust Bergen-Zijpe Tijd : Donderdag 23 december van 10.00 tot 17.00 uur Locatie: Blooming Hotel, Duinweg 5, Bergen

10.00 Ontvangst
10.15 Welkom door de dagvoorzitter Marc Maartens 10.20 Introductie door projectleider Hans Voerknecht 10.35 Wat is het probleem?
11.00 Koffie en thee
11.15 SWOT-analyse (sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van en voor de bereikbaarheid) uitwerken in groepjes
12.15 Ervaringen van Zandvoort door wethouder Han van Leeuwen van Zandvoort
12.30 Lunch
13.30 Bello een stoomtram in Bergen ? (Toelichting door een woordvoerder van de Stichting OSBB)
13.45 Terugmelding combinaties sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen in vier groepen: Egmond, Bergen, Schoorl en Zijpe 14.00 Tips van Zandvoort (wethouder Han van Leeuwen) 14.15 Uitwerken kansen en bedreigingen in concrete maatregelen 15.15 Toelichting dhr. C. Mooij (gedeputeerde Wegen, Verkeer, Vervoer en Zeehavens)
15.30 Koffie en thee
15.45 Terugmelding uit de groepen
16.00 Discussie en reacties van gedeputeerde Mooij en wethouder van Leeuwen
16.45 Afronding en samenvatting door de dagvoorzitter 17.00 Borrel

Aanmeldingen zijn nog mogelijk via email, of u kunt bellen met tel. 023-514 5247.

Informatie: Hans Voerknecht, tel. 023 - 514 5247 L. Zwart 21 december 2004