Gemeente Zwolle

Intentieovereenkomst Stadshagen II

Op 23 december ondertekenen diverse ontwikkelaars die een belangrijke grondpositie in Stadshagen II hebben, de drie Zwolse woningcorporaties en de gemeente Zwolle een intentieovereenkomst. Daarmee verklaart iedere partij zich bereid met de gemeente Zwolle te onderzoeken of en hoe zij gezamenlijk tot uitwerking van een ontwikkelingstechnisch programma en een stedenbouwkundig masterplan kunnen komen voor Stadshagen II, waar ca 4.000 woningen zullen worden gerealiseerd.

Via de intentieovereenkomst beloven alle betrokken partijen mee te werken aan een onderzoek naar de mogelijkheden om Stadshagen II gezamenlijk te ontwikkelen. Het gaat hier om de deelgebieden De Tippe, Breecamp Oost, Breecamp West en Breezicht. Als dit onderzoek een positief resultaat heeft, wordt aansluitend gezamenlijk gewerkt aan een gezamenlijk plan en vervolgens kan tot uitvoering van delen van het plan worden overgegaan.

Voor de zogenoemde intentiefase wordt zes maanden uitgetrokken, met een mogelijkheid tot verlenging met drie maanden.

De intentieovereenkomsten met de Gemeente Zwolle worden getekend door: de gemeente Zwolle
BPF Bouwinvest
BAM Vastgoed
Rotij Vastgoedontwikkeling / Interpolis Vastgoed Rotij Vastgoedontwikkeling / Rabo Vastgoed / Koopmans Projecten Zwolse corporaties: Woonstichting SWZ / Stichting deltaWonen / Woonstichting Openbaar Belang


---