Vopak NV

Persbericht

Vopak: Besluiten Buitengewone Algemene
Vergadering van Aandeelhouders

Rotterdam, 22 december 2004

In het kader van de reeds aangekondigde aanpassing van de voorwaarden van de uitstaande cumulatief financieringspreferente aandelen ("preferente aandelen") zijn tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Vopak op 22 december
· De statuten worden ondermeer gewijzigd om de afspraken met de houders van preferente 2004 de navolgende besluiten genomen.


· De Raad van Bestuur wordt gemachtigd tot inkoop van 5.949.000 certificaten van preferente aandelen te formaliseren en om te voldoen aan de bepalingen van de Nederlandse Corporate Governance Code.
aandelen voor een totaal bedrag van EUR 27,0 miljoen. De aan deze certificaten verbonden preferente aandelen zullen in het eerste kwartaal van 2005 worden ingetrokken.
· Er wordt een uitkering gedaan van EUR 23,3 miljoen ten laste van de aan de preferente aandelen verbonden agioreserve aan de houders van niet ingekochte preferente aandelen.

Als gevolg van deze besluiten wordt per 30 december 2004 een nieuw programma preferente aandelen van kracht waarbij het uitstaande bedrag wordt verlaagd met EUR 50,3 miljoen tot EUR 65,0 miljoen. Het dividendpercentage is vastgesteld op 4,73% (huidig dividend is gemiddeld 6,03%) en zal elke vijf jaar worden herzien. Het nieuwe programma zal zowel onder de Nederlandse verslaggevingregels als onder de huidige IFRS-grondslagen kwalificeren als eigen vermogen. De transactie leidt tot toename van het nettoresultaat per aandeel van circa EUR 5 cent.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare en gasvormige chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak een scala van waardetoevoegende logistieke diensten ter ondersteuning van deze activiteiten op basis van de vraag uit de markt.

Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 72 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van meer dan 20,0 miljoen m3 in 29 landen.