Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 22 december

* MAN ZWAAR GEWOND IN WONING AANGETROFFEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost gingen woensdagmiddag rond drie uur, naar aanleiding van een melding, naar een woning aan de Chopinstraat. In de woning werd een zwaar gewonde man met diverse snij- en steekwonden aangetroffen. Hij werd met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.
Een man en een vrouw werden in dezelfde woning aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op twee andere locaties in de omgeving werden een man in verwarde toestand en een vrouw met lichte verwondingen aan haar hand aangehouden. Zij werden eveneens voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ook een steekwapen dat in de buurt werd aangetroffen is in beslag genomen. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* OVERVAL BANK MISLUKT
BERKEL EN RODENRIJS - Twee nog onbekende mannen vernielden woensdagmorgen een ruit van een bank aan het Westerwater. Rond negen uur sloegen ze een ruit stuk van een ruimte waarin de kluis stond.
Dit maakte nogal lawaai waardoor andere winkeliers gealarmeerd werden. Door de grote toeloop van winkeliers gingen de twee daders er vervolgens op een scooter vandoor. De scooter werd later in de buurt van het Ranonkelpad teruggevonden. Getuigen zagen de beide mannen in een gereedstaande auto stappen en wegrijden. De recherche van district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* JONGEN BESCHOTEN NA ONENIGHEID
ROTTERDAM - Een 14-jarige jongen, afkomstig uit Rotterdam, deed dinsdagmorgen aangifte van het feit dat hij vrijdagavond jl. omstreeks kwart voor elf op de Dantestraat is beschoten. De jongen was vrijdagavond met een stel vrienden op weg naar een feestje aan de Dantestraat. Toen hij daar aankwam bleek het feest al bijna afgelopen te zijn, waarna een aantal jongens weer vertrokken. Het slachtoffer bleef echter voor de deur staan praten met een stel feestgangers.
Op een gegeven ogenblik werden zij aangesproken door een aantal jongeren die vanaf de Catullusweg kwamen aanlopen. Tussen het slachtoffer en één van de jongens ontstond een korte woordenwisseling waarbij enkele klappen vielen. Vervolgens trok de jongen een vuurwapen en schoot het slachtoffer in zijn schouder. Het slachtoffer ging vervolgens naar huis en daar heeft hij niet over zijn verwonding gesproken. Maandagmiddag is in het Zuiderziekenhuis de kogel uit zijn schouder verwijderd. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de verdachte van dit misdrijf.