KON. MARTENS BRANDKASTEN

Gunnebo SafeCash bekroond met iF Design Award 2005

De felbegeerde iF Design Award 2005 is dit jaar door Gunnebo in de wacht gesleept met de onlangs geïntroduceerde geldverwerkende automaten SafeCash R en SafeCash Eco. De organisatie oordeelde op uitmuntendheid in design en kwaliteit.

De SafeCash R en SafeCash Eco geldautomaten overtuigde de internationale jury door het innovatieve design en de strakke belijningen, door Gunnebo gepositioneerd als de Gunnebo Wave; The new form of cash handling. De waardering ging uit naar het totaal nieuwe concept dat Gunnebo heeft ingezet, hiermee onderscheiden ze zich binnen een complexe productenwereld. In deze markt blijkt steeds meer dat het ontwerp van het product een substantieel onderdeel uitmaakt van het koopbeslissingsproces bij bancaire instellingen. Banken willen onderscheidt creëren door het definiëren van hun imago ten opzichte van de andere spelers.

De SafeCash R en SafeCash Eco zullen tijdens de iF Design expositie 2005 in Hannover worden getoond. De expositie zal vanaf 10 maart tot september 2005 te zien zijn op het terrein van de Hannover Messe (CeBIT beursgrond). Tevens zullen de producten SafeCash R en SafeCash Eco worden opgenomen in het iF Design jaarboek 2005.

Sinds 1954 worden de iF Design Awards uitgereikt door Industrie Forum Design, een van de oudste designcentra van Europa. De organisatie is gevestigd op het beursterrein in Hannover. De iF Design Award wordt wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste designwedstrijden, met dit jaar uit eenendertig landen 1900 productaanmeldingen van 740 deelnemers. De internationale jury bestaat uit gerenommeerde topdesigners.

Over Gunnebo:
De Gunnebo groep is een snel groeiend internationaal en beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op beveiliging in de breedste zin van het woord. Gunnebo is actief met 110 eigen bedrijven in 32 landen en heeft verkoop in 100 andere markten door agenten en distributeurs. Jaarlijks omzet van groep bedraagt rond de 820 miljoen Euro. Gunnebo heeft de beschikking over zeven s werelds maatgevende merknamen op gebied van beveiliging: Chubbsafes, Fichet Bauche, Ritzenthaler, Rosengrens, Garny, Leicher en Elkosta.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (