PinkRoccade NV

Reactie PinkRoccade op verbeterd bod Getronics
Persbericht, donderdag 23 december 2004



PinkRoccade heeft kennis genomen van het voornemen van Getronics om een bod uit te brengen van EUR 350 miljoen in contanten op alle uitstaande aandelen van PinkRoccade. PinkRoccade verwelkomt deze ontwikkeling wanneer dit leidt tot een doorbraak in de ontstane situatie.

Getronics heeft tevens per brief laten weten dat het nieuwe voorstel is gebonden aan de strikte voorwaarde dat PinkRoccade geen toegang geeft tot de boeken aan een derde. Indien dit wel zou gebeuren trekt Getronics haar voorgenomen bod in.

Op verzoek van Ordina heeft PinkRoccade afgelopen maandag nogmaals een inhoudelijk gesprek met Ordina gevoerd, dat door beide partijen als nuttig is gekenschetst. Aangezien PinkRocccade het in het belang van de onderneming in beginsel niet wenselijk vindt om in deze situatie onderwerp te worden van een principiële corporate governance discussie, was zij geneigd gehoor te geven aan het door Ordina gedane en door een aantal grootaandeelhouders gesteunde verzoek een 'high level due diligence' te mogen uitvoeren.

Thans is echter een geheel nieuwe situatie ontstaan.

Met het verhoogde en geheel in contanten luidende aangekondigde bod van Getronics worden naar de stellige overtuiging van PinkRoccade zowel de strategische belangen van de onderneming als de gerechtvaardigde belangen van aandeelhouders volledig gehonoreerd. Het hierboven genoemde gesprek met Ordina heeft niet geleid tot een principieel ander oordeel over de 'strategic fit' met Ordina. De combinatie met Getronics blijft in strategisch opzicht voor PinkRoccade het juiste antwoord op de huidige en toekomstige uitdagingen waarvoor PinkRoccade zich gesteld ziet.

De voorbereidingen voor het biedingsbericht van Getronics zijn vrijwel afgerond en de positieve beslissing van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is dezer dagen te verwachten. Positief advies van de Centrale Ondernemingsraad is reeds verkregen.

Dit alles overziend acht PinkRoccade het onverantwoord een boekenonderzoek door derden toe te staan.

Het aangekondigde bod van Getronics kan op korte termijn worden verwezenlijkt. Het is van groot belang dat er nu een einde komt aan de periode van onzekerheid, die schadelijk is voor de onderneming en al haar stakeholders. Het op 22 december aangekondigde bod van Getronics maakt dat ook alleszins mogelijk.

Over PinkRoccade

PinkRoccade versterkt de bedrijfsprocessen van haar opdrachtgevers met intelligente en doelmatige toepassingen van ICT-technologie. Zowel op strategisch, operationeel als beheersmatig niveau, zodat opdrachtgevers zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Organisaties die werken met informatie-intensieve processen, zoals overheden, financiële dienstverleners, industrieën en zorgaanbieders, treffen in PinkRoccade een ervaren en betrouwbare partner. PinkRoccade heeft 7.100 medewerkers en is in Nederland één van de grootste ICT-dienstverleners.

Dit is een mededeling ingevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer 1995.