Ingezonden persbericht


The Netherlands

Lijnden/Badhoevedorp, 23 december 200418 August

IATA IDFS-BSP Germany kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuw systeem,

Travel Agent Service Fee (TASF), voor alle IATA Reisagenten in Nederland

FrankfurtLijnden - Vanaf 1 januari 2005 zal September IATA's Travel Agent Service Fee (TASF) systeem ook beschikbaar zijn in Nederland. Zoals in de andere landen zal TASF elke IATA geaccrediteerde reisagent toelaten om betalingen te ontvangen van service fees welke gefactureerd werden op de kredietkaart van de klant.

Dank zij TASF zal het betalingsproces van de service fee veel efficiënter verlopen. Agenten rapporteren hun service fees onmiddellijk aan IATA via hun GDS´s (Global Distribution Systems) Amadeus, Start en Galileo (vanaf half januari). Het TASF betalingsmechanisme stelt de IATA agenten in de gelegeheid hun service fee transacties te verwerken met een minimum aan werk, daar zij hetzelfde systeem kunnen gebruiken als tijdens de boeking van het ticket. De transacties worden aldus compleet geïntegreerd in het IATA betalingsproces en de Agent Billing Analysis.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden zal IATA het IATA reisbureau slechts voor Euro 0,20 (+ BTW) aan verwerkingskosten per transactie belasten, plus een service charge voor de betaling van het bedrag per credit card - variërend per Credit Card Company - tussen 1.90% en 3.00 % van het bruto TASF bedrag.

TASF biedt de IATA agentengemeenschap in Nederland een kostefficiente service aan voor de verwerking van service fee transacties voor kredietkaarten. TASF steunt de reisagent in het genereren en verwerken van inkomsten met een minimum aan kostbare tijd.

-IATA-
Günter Mueller, Regional Manager
IATA Germany
+49 69 2425 3615
IATA IDFS Nederland, Belgie & Luxemburg Contacts : Mr Eddy Meysmans
IATA IDFS Regional Manager Benelux
Tel + 32 2 711 53 80
Email: meysmanse@iata.org

Mr. Manfred Blondeel
IATA IDFS Manager Nederland
Airport Businesspark Lijnden
Frankfurtstraat 2
1175 RH Lijnden
Fax.: + 31 (0) 20 403 79 87
E-mail: netherlands-idfs@iata.org


---- --