Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 23-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding met teveel op

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 december raakte een automobilist van de weg.

Rond 02.45 uur reed een 38-jarige automobilist uit Nijkerk (Gld) over de Hogeweg. Net voor een spoorwegovergang in een bocht naar links, raakte de Nijkerker van de weg en belandde in de rechterberm. Daarbij reed hij net langs een boom, maar botste vervolgens op een elektriciteits-/regelhuisje van de spoorwegbomen en op een antennemast van 4 meter hoog. Hij kwam net voor het spoor tot stilstand. Als gevolg van de aanrijding bleven de spoorwegbomen naar beneden.

De Nijkerker bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 555 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT Op woensdagavond 22 december heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Van 20.50 uur tot 21.30 uur werd op de Heiligenbergerweg en van 21.40 uur tot 23.00 uur op de Meridiaantunnel gecontroleerd. Daarbij werden 39 fietsers bekeurd omdat zijn hun verlichting niet in orde hadden. Eén bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm op had.

Automobiliste gewond

LEUSDEN Op woensdag 22 december raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 16.50 uur reden een automobiliste uit Ermelo (leeftijd onbekend)en een 21-jarige automobiliste uit Leersum over de Doornseweg in de richting van Doorn. Beiden stonden stil voor het rode verkeerslicht op de kruising met de Waterlooweg. De Ermelose stond op de rechterstrook, de Leersumse op de linker. Een 24-jarige automobilist uit Leersum stond achter de Leersumse op de linkerrijstrook.

Toen de verkeerslichten op groen sprongen, trokken alle drie op. De Ermelose sloeg echter vanaf de rechterrijstrook linksaf om de Waterlooweg in te rijden. Daarom remde de 21-jarige automobiliste, de 24-jarige automobilist kon niet meer tijdig remmen en botste tegen haar op. De Ermelose werd niet geraakt.

De 21-jarige automobiliste is met nekklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De twee autos moesten worden weggesleept.