Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 23-12-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Bromfietscontrole

UTRECHT- Op woensdag werd een bromfietscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminalaan en het Salvador Allendeplein. In totaal werden op deze locaties 65 bromfietsen gecontroleerd en werden 60 bekeuringen uitgeschreven o.a voor rijden met te groot vermogen, rijden zonder certificaat en het niet dragen van de valhelm.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagavond werd een automobilist gecontroleerd op de Overste Den Oudelaan. De bestuurder werd gecontroleerd en hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 300 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn in een woning gelegen aan de Keulsekade. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de woning op verschillende verdiepingen hennepplanten aan. In totaal werden een kleine 800 planten ingenomen en bijbehorende apparatuur, afzuigapparatuur en waterpompen, werden inbeslag genomen. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Herriemaker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij stennis had gemaakt in een winkel. Omstreeks 12.20 uur kwam een 40-jarige man uit Leeuwarden een winkel binnen aan het Oudkerkhof. De man bedelde om wat kleingeld, maar kreeg dit niet. Hij werd boos en dreigde goederen in de winkel te vernielen als hij geen geld kreeg. De politie werd gewaarschuwd en kon de man aanhouden en insluiten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 14.45 uur dat een jongen de verpakking van een artikel haalde en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De 17-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau.