Politie Gelderland-Midden

Wageningen - Wageninger beroofd:politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 23-12-2004

Een 22-jarige Wageninger is woensdagavond op de Niemeijerstraat in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn tas. Het slachtoffer meldde zich later bij de politie, die in verband met haar onderzoek een beroep doet op getuigen. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen omstreeks kwart over zes door vier mannen op twee bromfietsen belaagd. Daarbij hadden de daders kans gezien twee tassen van het slachtoffer af te nemen. Het slachtoffer was daarbij komen te vallen. Na het voorval reden de daders weg in de richting van het Bowlespark. Het slachtoffer was als gevolg van de schermutseling gewond geraakt en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de gedupeerde Wageninger zou het gaan om vier mannen met de navolgende signalementen: vermoedelijk blanke mannen, waarvan één met een zwarte jas met een wit embleem op de rug; één met een bruine jas met wollen kraag en één met een zwarte leren jas. Van de vierde dader is geen duidelijk signalement bekend. Verder is door het slachtoffer gezien dat het viertal op twee brommers reed: een donkerkleurige kleinere brommer en een scooter in de kleur geel met paars. Getuigen die meer informatie hebben worden verzocht te bellen met de politie in Wageningen via 0900-8844. Men kan ook terecht in het politiebureau aan de Rustenburg. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl .

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - dronken Kesterenaar van de weg gehaald
Publicatiedatum: 23-12-2004

De Barneveldse politie heeft woensdagavond in Terschuur een dronken automobilist uit Kesteren van de weg gehaald. De 47-jarige Kesterenaar trok omstreeks half twaalf de aandacht van de agenten doordat hij opvallend langzaam en slingerend reed over de Rijksweg. Op de Zelderseweg werd de man tot staan gebracht voor een controle. De automobilist bekende gelijk teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. In het politiebureau werd bij de ademanalyse een alcoholpromillage gemeten van 2,03. Dat is bijna viermaal zoveel als is toegestaan. Tegen de Kesterenaar is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - winkeldiefstallen: drie verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 23-12-2004

De Edese politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Een achttienjarige vrouw uit Ede werd rond kwart over negen door een beveiligingsmedewerker betrapt op diefstal van cosmetica ter waarde van enkele euro's. De vrouw werd aan de politie overgedragen en kreeg een boete van 125 euro. Rond één uur 's middags liep een twaalfjarige jongen uit Ede tegen de lamp. Hij wordt verdacht van diefstal van kerstkaarten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurd. In de namiddag werd een vijftienjarige Edese aangehouden nadat ze was betrapt op diefstal van cosmetica-artikelen. Het meisje hangt mogelijke een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. De drie aangehouden verdachten werden allen aangehouden bij een zaak aan de Keesomstraat in hun woonplaats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---