Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 23-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsverlichtingscontroles

VEENENDAAL De Politie heeft op woensdag 22 december tweemaal een fietsverlichtingscontrole gehouden.

Van 07.30 uur tot 08.00 uur werd gecontroleerd op de Stationsstraat, het Blauwgras en de Prins Bernhardlaan. Vierentwintig fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij zijn helm niet op had.

Van 20.30 uur tot 21.00 uur werd op de
Kanaalweg/Kastanjelaan/Duivenwal west een controle gehouden. Negen fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.

Automobilist rijdt door na ongeval

RHENEN Op woensdag 22 december raakte een bromfietsster gewond bij een ongeval. De betrokken automobilist reed door.

Rond 15.15 uur reed een 25-jarige vrouw uit Rhenen met haar bromfiets over de rotonde van de Nieuwe Veenendaalseweg / Herenstraat. Vanaf de Herenstraat naderde een automobilist dezelfde rotonde. Aanvankelijk leek hij te remmen, maar gaf vervolgens gas en verleende geen voorrang aan de bromfietsster. De bromfietsster remde hard en weet niet of zij daardoor ten val is gekomen of dat zij is aangereden. De vrouw kwam ten val, waardoor zij vermoedelijk even buiten bewustzijn raakte. De automobilist reed zonder te stoppen door.

Een passant kwam de vrouw ten hulp. De passant verwijtte de bestuurder van een witte bestelbus nog dat hij de vrouw niet te hulp kwam. Het slachtoffer is in het Gelderse Valleiziekenhuis onderzocht. Daar bleek dat zij een hersenschudding had opgelopen en dat haar knie en pols waren gekneusd.

De veroorzaker van het ongeval was een bejaarde grijze man met een bril en hij reed in een lichtgrijze auto, vermoedelijk een Opel Aquila. Hij reed door in de richting van het station.

Getuigen, waaronder de man die het slachtoffer te hulp kwam en de bestuurder van de witte bestelbus, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.