Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht 23-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vrouw beroofd van tas

IJSSELSTEIN Op dinsdagavond is een 59-jarige vrouw uit IJsselstein slachtoffer geworden van een straatroof.

Omstreeks 21.30 uur liep het slachtoffer op de Planetenbaan toen zij iemand hardlopend hoorde aankomen. Plotseling werd er hard aan haar tas getrokken. Er werd zo hard getrokken dat de hengsels van de tas afbraken.

Signalement verdachte:


- jongen


- licht getinte huidskleur


- ongeveer 14 jaar


- slank postuur


- 1.65m tot 1.70m


- kort haar

De politie is op zoek naar personen die iets opvallends hebben gezien rond de genoemde locatie en tijdstip. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Lekstroom via 0900-8844, of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Minderjarige winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Rond 15.00 uur was de verdachte een paskamer in winkel aan de Boogstede ingegaan. Na het passen gaf de jongen een aantal artikelen terug. Een ander artikel had hij onder zijn broek verstopt. Hierop heeft een winkelmedewerker de jongen aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en in overleg met zijn ouders is het verbaal ter afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Te diep in het glaasje gekeken

HOUTEN - Op woensdagavond is een 21-jarige man uit Houten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een aanrijding op de Rondweg had plaatsgevonden. De man reed over de Rondweg, door het natte wegdek gleed zijn auto weg en raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij een lantaarnpaal omver en kwam hij tot stilstand. De man bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 765 ug/l, dit is bijna 3½ keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.