Gemeente Tilburg

GO 0449

Datum
23 december 2004

Levensgroot stripverhaal in Tilburg

Beleef 152 meter lang de avonturen van Kees Kruik!

Kunstenaar Luc Verschuren heeft een stripverhaal gemaakt op de bouwschutting rond het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Het stripverhaal is in totaal 152 meter lang en 2 meter hoog. De strip beschrijft een dag uit het leven van Kees Kruik. Het verhaal begint in de Tuinstraat (ter hoogte van de achteruitgang van de V&D) als Kees Kruik wakker wordt. Vervolgens beleeft hij, via 125 panelen, allerlei avonturen. Om de hoek aan de Heuvelring stopt de strip als Kees Kruik weer naar bed gaat. De bouwschutting is mede mogelijk gemaakt door Océ, printing for professionals en KORT (Kunst Openbare Ruimte Tilburg).

Kees Kruik
Kees Kruik is een bekend stripfiguur in Tilburg. Van 1983 tot 2003 deelde hij dagelijks zijn avonturen met de lezers van het Brabants Dagblad. Hij becommentarieerde op zijn eigen manier Midden-Brabantse actualiteiten.

Feiten en cijfers Pieter Vreedeplein
Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg wordt gebouwd aan nieuwe winkels en appartementen. De werkzaamheden zijn begin 2004 gestart en duren naar verwachting tot 2007. Het Pieter Vreedeplein, in het hart van de Tilburgse binnenstad, wordt een nieuw stadsplein met een groen en intiem karakter waar doorlopend van alles te genieten valt. Vanaf 2007 wordt hier gewoond en gewinkeld. Een grote bioscoop en terrasjes zorgen voor levendigheid op het plein. Het Pieter Vreedeplein krijgt een directe aansluiting op de hoofdwinkelstraat, de Heuvelstraat. Wie de binnenstad bezoekt, komt als vanzelf op het Pieter Vreedeplein. Er worden 131 appartementen gebouwd en er komt circa 21.500 m² nieuwe winkelruimte bij op het nieuwe Pieter Vreedeplein. Verder komt er een ondergrondse parkeergarage met ruim 800 plaatsen en een fietsenstalling met 700 plaatsen.

Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V. is een joint venture van Bouwfonds MAB en de gemeente Tilburg. Contactpersoon voor de pers:
Gemeente Tilburg, gebiedsontwikkeling, Amy van Hest, 013 542 88 61. MAB, Claire Laarman, corporate communications, 070 306 84 00.

Gebruik van de foto uitsluitend met naamsvermelding: Beeldveld fotografie, Wilfried Scholtes.
-----------------------
Persbericht

sector Stadsbeheer
Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl


---- --