Ingezonden persbericht


Persbericht

Veenendaal, 23 december 2004

Naturado Groep neemt Barenbrug Tuinprodukten BV over

VEENENDAAL - De Naturado Groep te Veenendaal heeft Barenbrug Tuinprodukten BV te Yde - leverancier van onder andere de merken Park, Barenbrug, Bayer, AA Huis & Tuin en Deroma - overgenomen. Naturado is marktleider in potgrond, tuinaarde, bodemverbeterende middelen en direct aanverwante producten.

"Met deze overname blijft onze leidende positie in de markt gewaarborgd én is ons assortiment in de breedte en de diepte verder uitgebreid", zegt directeur Hans van de Glind van de Naturado Groep. "Bovendien hebben we de exclusiviteit verworven in de levering van de Barenbrug-graszaden op de Nederlandse consumentenmarkt." Volgens Glind leidt de overname op termijn tot hogere efficiency en daarmee kostenbesparing.

Barenbrug Tuinproducten BV, een dochteronderneming van Barenbrug Holding, is met terugwerkende kracht per 30 juni 2004 verkocht aan Naturado Groep. Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder dezelfde naam. "Voor afnemers verandert er vooralsnog niets", aldus Glind. "De handelsnamen op de verpakkingen van de diverse producten blijven hetzelfde. Het bedrijf blijft ook het centrale aanspreekpunt voor de diverse productgroepen, zoals de potterie, meststoffen, bestrijdingsmiddelen, graszaden en organische producten." Info: www.naturado.nl

Noot voor de redactie (