Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort - ruzie tussen truckers: man aangehouden
Publicatiedatum: 23-12-2004

De politie van Westervoort heeft woensdagmiddag op Het Ambacht bij een ruzie tussen twee vrachtwagenchauffeurs een 53-jarige man uit Hilversum aangehouden. De truckers zouden rond half twee op het terrein van een benzinestation ruzie hebben gekregen over het wegzetten van de wagen van één van hen, een 34-jarige Westervoorter. Nadat de Hilversummer de Westervoorter daarover had aangesproken zou er ruzie zijn ontstaan. Volgens de Westervoortse chauffeur zou de Hilversummer hem daarbij hebben geslagen en een vernieling aan zijn wagen te hebben gepleegd. Gewaarschuwde agenten kwamen tussenbeide en hielden de Hilversummer aan. De verdachte trucker ontkende echter te hebben geslagen, wel zou hij gedreigd hebben de man te slaan. Ook betichtte hij de Westervoorter ervan hete koffie in zijn gezicht te hebben gegooid. De vernieling aan de wagen van de Westervoorter werd eveneens ontkend. De Hilversumse chauffeur is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - vallende sleutelbos: auto total-loss
Publicatiedatum: 23-12-2004

Een wegschuivende sleutelbos is er donderdagavond vermoedelijk de oorzaak van geweest dat een 27-jarige vrouw uit Zevenaar haar auto total-loss reed. Omstreeks kwart voor negen werd bij de politie gemeld dat er op de Romei in Zevenaar een auto over de kop was geslagen. Agenten troffen kort daarop de 27-jarige vrouw bij de zwaar beschadigde auto. De vrouw bleek ongedeerd. Zij verklaarde tegenover de agenten dat zij tijdens het rijden een sleutelbos op het dashboard had liggen. Bij het nemen van een bocht zou de sleutelbos zijn gaan schuiven. In een poging dit te voorkomen greep de vrouw door het stuurwiel heen naar de sleutelbos. Daarbij kwam haar arm klem te zitten en verloor ze de macht over het stuur. Haar auto botste daarop tegen een muurtje, waarop de wagen over de kop sloeg en zwaar beschadigd raakte. Ook een schutting liep daarbij schade op. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar e.o. - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 23-12-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag in Zevenaar en omgeving snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:
- Op de Nieuwe Steeg in Zevenaar werd tussen 10.00 en 15.00 uur gecontroleerd. Van de 1900 gecontroleerde passanten reden er 29 te hard.

- Tussen 07.00 en 13.10 uur werd gecontroleerd op de Beekseweg in Babberich. Daar werden 27 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Ruim 1700 passanten werden op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u. Op de Beekseweg mag maximaal 80 gereden worden.

- In Didam werden bij een snelheidscontrole 10 bestuurders geflitst. Dat gebeurde tussen 09.50 en 15.00 uur op de Tatelaarweg. In dat tijdsbestek werden 3280 passanten op snelheid gecontroleerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden