Net4kids introduceert vier nieuwe hulpprojecten

Amstelveen, 23 december 2004 - Net4kids, de internetmarktplaats voor kinderhulpprojecten en donateurs, heeft vier nieuwe projecten die donateurs kunnen steunen. Vanaf vandaag kan er gekozen worden uit in totaal tien projecten. Via de site van Net4kids kan een gever zelf kiezen welk hulpproject hij wil steunen. Hierbij garandeert Net4kids dat 100 procent van de donatie naar het project gaat; de kosten van de organisatie worden door aparte sponsoren gedekt. Daarnaast ontvangt de gever via internet regelmatig persoonlijke feedback over de voortgang van het gekozen project.

De volgende projecten zijn toegevoegd.

Senior Secondary School in Kumasi, Ghana
Er zijn weinig scholen in Ghana, die bovendien vaak alleen toegankelijk zijn voor de rijkeren in de samenleving. In de omgeving van Kumasi is er geen school aanwezig voor armere studenten. De bouw van een Senior Secondary School in Kumasi brengt hier verandering in.

Apanjan tehuis voor gehandicapte meisjes (straatkinderen) in Calcutta, India Vaak worden gehandicapte kinderen (en vooral meisjes) door hun familie in de steek gelaten, waardoor ze op straat belanden. Het Apanjan project vangt deze extra kwetsbare kinderen op en helpt hen een zo plezierig mogelijke jeugd te hebben met zicht op een goede toekomst.

Watabaran mobiele gezondheidsservice voor straatkinderen in Kathmandu, Nepal Veel ziekte en sterfte onder kinderen is te wijten aan het feit dat ze te laat of niet bij medische hulp kunnen komen. Het ontbreekt meestal aan vervoer of moed om naar een ziekenhuis te gaan. Door de mobiele gezondheidsservice komt deze medische hulp naar hen toe.

Opleiding en rehabilitatie van straatkinderen in Tiripur, India Vaak moeten kinderen bijverdienen omdat het inkomen van hun ouders niet toereikend is. Veel van hen belanden uiteindelijk op straat, onder andere omdat er vaak alleen seizoensgebonden werk voor hen is. Doel van dit project is om die kinderen van sociale opvang te voorzien en op te leiden tot volwaardige leden van de samenleving.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.net4kids.org.

Loek van den Boog, oprichter en chairman van Net4kids, licht toe: "We hebben de laatste tijd niet alleen nieuwe donateurs mogen verwelkomen, maar ontvingen ook verzoeken van bestaande gevers die meer wilden doen, waardoor de vraag naar nieuwe projecten steeg. De eerste vier van een reeks nieuwe projecten staan nu op de website. Net zoals bij de reeds bestaande projecten kan men ook deze online selecteren om te ondersteunen en de vorderingen via persoonlijke feedback blijven volgen."

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is een non-profit internetmarktplaats die potentiële gevers en projecten bij elkaar brengt. Net4kids ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme kinderen. De geografische focus van de projecten ligt op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. Projecten moeten gericht zijn op lange termijn verbeteringen voor kinderen en kunnen betrekking hebben op onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater en huisvesting. Net4kids steunt momenteel projecten in Zuid Soedan, Ghana, Nepal en India. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen project kiezen; 100% van de bijdrage gaat naar het project, alle bijkomende kosten worden door Net4kids betaald; er is een persoonlijke terugkoppeling van de voortgang van het gesteunde project via Internet en een niet-goed-geld-terug-garantie. Hulpprojecten krijgen via Net4kids toegang tot een groot bestand van gevers die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids. Via de website www.net4kids.org kan een project gekozen, gesteund en gevolgd worden. Net4kids bestaat grotendeels uit een snel groeiend aantal vrijwilligers en wordt ondersteund door sponsoren.