Productschap Margarine


23.12.2004

Van Dijk Food verhuist margarineproductie naar Zeewolde

Van Dijk Food Products concentreert zijn gehele margarineproductie in de vestiging Zeewolde. In de sausfabriek in Lopik is onlangs een investeringsprogramma voltooid om dedicated aan de wensen van de afnemers te kunnen voldoen. De verhuizing van de margarineproductielijnen zal naar verwachting eind 2004 gereed zijn.

Efficiency en focus zijn de achterliggende motieven om de productie van margarine in Lopik over te hevelen naar Zeewolde en tevens een investeringsprogramma op te zetten gericht op automatisering, kwaliteitssystemen en nieuwe productielijnen. Concentratie van activiteiten is noodzakelijk in verband met de felle concurrentie in Europa. Van Dijk zet in op efficiency, schaalgrootte, innovatie en flexibiliteit en acht het vanuit deze visie onontkoombaar alle werkzaamheden rondom geel- en witvet onder één dak te brengen. De saus- en pinda-activiteiten blijven zoals gezegd in Lopik. Tijdens de verhuizing loopt tevens een reorganisatietraject. Een deel van de medewerkers werkzaam in de margarinefabriek in Lopik verhuist mee naar Zeewolde.