Productschap Margarine
23.12.2004
Van Dijk Food verhuist margarineproductie naar Zeewolde
Van Dijk Food Products concentreert zijn gehele margarineproductie in
de vestiging Zeewolde. In de sausfabriek in Lopik is onlangs een
investeringsprogramma voltooid om dedicated aan de wensen van de
afnemers te kunnen voldoen. De verhuizing van de
margarineproductielijnen zal naar verwachting eind 2004 gereed zijn.
Efficiency en focus zijn de achterliggende motieven om de productie
van margarine in Lopik over te hevelen naar Zeewolde en tevens een
investeringsprogramma op te zetten gericht op automatisering,
kwaliteitssystemen en nieuwe productielijnen. Concentratie van
activiteiten is noodzakelijk in verband met de felle concurrentie in
Europa. Van Dijk zet in op efficiency, schaalgrootte, innovatie en
flexibiliteit en acht het vanuit deze visie onontkoombaar alle
werkzaamheden rondom geel- en witvet onder één dak te brengen. De
saus- en pinda-activiteiten blijven zoals gezegd in Lopik. Tijdens de
verhuizing loopt tevens een reorganisatietraject. Een deel van de
medewerkers werkzaam in de margarinefabriek in Lopik verhuist mee naar
Zeewolde.