Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht 23-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Poging inbraak

DE BILT In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 december werd een man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen vermoedelijk probeerden in te breken bij een bedrijf aan de Dorpsstraat. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen bij het pand één verdachte, een 21-jarige man uit Bilthoven, aan. Bij het pand bleek te zijn geprobeerd een raam open te breken, maar dat was niet gelukt. De Bilthovenaar werd aangehouden. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Bromfietser gewond

BUNNIK Op woensdag 22 december raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.30 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Bunnik over de Provincialeweg, komende uit de richting van de Hardenbroeklaan. Op de kruising met de Camminghalaan sloeg zij rechtsaf, maar liet daarbij een haar over het fietspad tegemoetkomende 31-jarige bromfietser uit Zeist niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat zijn arm uit de kom was en dat hij een hersenschudding had opgelopen.

Fietsers gewond

ZEIST Op woensdag 22 december raakten twee fietsers gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.40 uur reed een 87-jarige automobiliste uit Zeist over de Oranje Nassaulaan. Op de rotonde met de Arnhemse Bovenweg verleende zij geen voorrang aan een 15 jarige en een 16-jarige fietser, beiden uit Zeist, met een aanrijding tot gevolg.

De jongens werden beiden per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist gebracht. De 16-jarige bleek licht letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen en had mogelijk een hersenschudding. De 15-jarige jongen had beenletsel en zijn arm was gebroken.

Poging inbraak

BILTHOVEN In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 december werd een jongen aangehouden op verdenking van het plegen van inbraak.

Rond 00.40 uur meldde een getuige dat werd ingebroken bij een pand aan de Kometenlaan. Politiemensen hielden ter plaatse een 17-jarige jongen uit Bilthoven aan. Hij bleek in het bezit van inbrekersgereedschap te zijn. Bij het pand bleek een ruit te zijn vernield, maar er was nog niets uit het pand weggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.