Fontys



23 december 2004 inloggen
---

donderdag 23 december 2004 Print artikel
Nieuwe directeur Fontys Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Fer Remmers benoemd tot directeur van de Academie voor Beeldende Vorming, onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij treedt op 1 januari 2005 in dienst en volgt daarmee Wim van der Horst op die in juni van het afgelopen jaar afscheid heeft genomen van de academie.

Fer Remmers is van huis uit leraar tekenen / beeldende vorming. Hij gaf zowel les in het voortgezet onderwijs als in het hbo (Tehatex). Remmers schreef een methode voor het voortgezet onderwijs, Zienderogene Kunst en publiceerde daarna meer op dit gebied. Op die manier is hij in het uitgeversvak gerold. Hij heeft op dit moment een uitgeverij. Komend half jaar zal hij zijn werkzaamheden in de uitgeverij afbouwen en geleidelijk zijn werk voor de academie opbouwen. Naast een inhoudelijke ontwikkelopdracht in de zin van het het bouwen van een major Docent beeldende vorming, zal Remmers ook zijn bijdrage leveren aan de verhuizing naar de nieuwbouw van de Hogeschool voor de Kunsten.

Remmers is naast zijn dagelijkse werkzaamheden al jaren actief in diverse nevenfuncties. Hij is onder andere bestuursmedewerker bij de Nederlandse Vereniging Beeldend Onderwijs en bestuurslid van de Stichting Steun- en onderhoud Het Baksche Ven.