---

Nieuwsberichten
---

Kerstboodschap minister Henk Kamp voor personeel

23-12-2004 12:54:00

Minister Henk Kamp heeft woensdag (22 december) via e-mail een kerstboodschap gestuurd naar alle personeelsleden. In het bericht blikt hij terug op het afgelopen jaar en kijkt hij alvast vooruit naar 2005.

Kamp schrijft in zijn brief dat het personeel trots mag zijn op de prestaties die het dit jaar heeft geleverd. "Terwijl de reorganisatie in volle gang was, hebben we onze kerntaak niet verwaarloosd. Integendeel. Van de Straat van Hormuz tot de Antheunisstraat, van de markt in Pol e Khomri tot de ambassade in Abidjan, van de soek in As Samawah tot de aankomsthal op Schiphol; Nederland, de VN, de EU en de Navo konden op ons rekenen."

De bewindsman memoreert in zijn brief tevens de missie in Irak, met het overlijden van collega's Steensma en Severs als dieptepunt. De waarschuwingsschoten die marinier Eric O. loste in Irak, nu een jaar geleden, komen ook ter sprake. "De onzekerheid die tot op de dag van vandaag duurt is slecht voor Eric en voor Defensie als geheel. Militairen die bereid zijn hun leven te riskeren hebben er recht op te weten waar ze aan toe zijn", aldus de minister.

De hele boodschap kunt u lezen door op onderstaand PDF document te klikken.

* Kerstboodschap minister Kamp voor personeel

Nieuws Nieuwsberichten