Ingezonden persbericht


www.jeugdraad.nl

PERSBERICHT
Utrecht, 23 december 2004

Jongeren nemen Tweede Kamer toch weer over

Nationaal Jeugddebat krijgt jubileum

In 2005 zal toch het 10e Nationaal Jeugddebat plaatsvinden. Het debat was vanwege bezuinigingen bij VWS gesneuveld, maar door een amendement op de begroting van OC&W verplaatst het Jeugddebat zich nu van Clémence naar Maria.

Ook volgend jaar is er in de Tweede Kamer één dag geen grijze haar te vinden. De 10e editie van het Nationaal Jeugddebat vindt toch doorgang. Na een periode van onzekerheid is de kogel door de kerk. Door het aannemen van een amendement van de coalitiepartijen komt er toch geld beschikbaar om alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar met bewindslieden in discussie te laten gaan over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Jeugdraad-voorzitter Duco Hoogland: Jongeren moeten kunnen meedoen en meebeslissen. Waar kan dat nu beter dan in het hart van de democratie? Dan maakt mij het niet uit welke bewindsvrouw ervoor moet betalen! De indiener Erik Balemans moet solliciteren naar de functie minister van Jeugdzaken. Als ik erover ging zou hij het per direct worden!

De werving voor provinciale voorrondes van het Jeugddebat is alweer gestart. Begin 2005 gaan weer honderden jongeren in debat met Statenleden en laten hun stem horen in opmars naar de Tweede Kamer.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht