Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 23 december 2004

Alkmaar 23-12-2004 - 15.00 uur

Aanhouding illegalen

Alkmaar, donderdag 23 december 2004.

Zeven personen zijn vanochtend aangehouden in een woning aan de Gedempte Nieuwesloot. Zij worden ervan verdacht illegaal in Nederland te verblijven. Het gaat om vijf vrouwen die in de prostitutie werkzaam zijn en twee mannen. Twee personen, een 27-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Bulgarije, worden het land uitgezet. Voor het vaststellen van de identiteit van de andere personen, die vermoedelijk uit Letland komen, zal nog onderzoek worden ingesteld.

De vreemdelingenpolitie werd de woning niet vrijwillig binnen gelaten. Om toegang tot de woning te kunnen verkrijgen, is de toegangsdeur geforceerd.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, woensdag 22 december 2004.

Op de Westerweg (N242) is op woensdagmiddag rond 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 8 automobilisten bekeurd wegens het overschrijden van het verdrijvingvak. Op datzelfde moment werd op de Jan Glijnisweg een andere controle gehouden. Daarbij zijn 7 bonnen geschreven wegens het overtreden van de snelheidslimiet en een wegens het niet dragen van de autogordel.

Kampeerwagen te water

Alkmaar, woensdag 22 december 2004.

Een kampeerwagen met daarin een 52-jarige man uit Hoorn is rondom 15.30 uur van het talud afgereden op de kruising Nollenweg/Westerweg. Een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Hensbroek, reed in noordelijke richting over de Westerweg. Hij wilde linksaf voorsorteren, maar raakte bij het afslaan in een slip. Hierdoor raakte hij de kampeerwagen die van het talud afreed. Het is niet bekend of de slachtoffers letsel hebben opgelopen.

Auto gestolen

Alkmaar, woensdag 22 december 2004.

Vanaf de Bannewaard is in de nacht van woensdag op donderdag een auto ontvreemd. Het gaat om een rode Ford Escort met het kenteken JT-XN-94.

19 personen bekeurd tijdens verkeerscontrole

Zuid-Scharwoude, donderdag 23 december 2004.

Op de Voorburggracht zijn in totaal 19 personen bekeurd tijdens een verkeers- en verlichtingscontrole. Er zijn 16 mensen staande gehouden omdat zij niet de juiste verlichting voerden en 3 omdat zij door rood licht reden.

Illegale man aangehouden

Alkmaar, woensdag 22 december 2004.

De vreemdelingenpolitie heeft in het ziekenhuis van Alkmaar een 42-jarige man met de Chinese nationaliteit aangehouden omdat hij niet rechtmatig in Nederland verblijft. De man was door passanten aangetroffen op de ventweg naar de Rijksweg N9. Hij was niet aanspreekbaar en is daarom per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij controle van de spullen bleek de man hier illegaal te verblijven.

Dronken achter het stuur

Alkmaar, woensdag 22 december 2004.

Op de Laat is om 22.30 uur een dronken automobilist aangehouden. Twee getuigen zagen de dronken man in zijn auto stappen en direct tegen een boom aanrijden. Zij konden de sleutels uit het contact halen en waarschuwden de politie. De man, 44 jaar uit Alkmaar, werd aangehouden en kon meekomen naar het bureau. De verdachte bleek bijna vier keer teveel te hebben gedronken (820 ug/l). Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur

Alkmaar, donderdag 23 december 2004.

Op de Stationsweg is rond 1.00 uur een 48-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij viel op omdat hij slingerend reed en zijn verlichting niet deugde. De man bleek bijna vier keer teveel te hebben gedronken (835 ug/l). Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.