Gemeente Soest

Knikkerpad af

Datum: 23/12/2004

In het kader van 975 jaar Soest heeft de gemeente een knikkerpad cadeau gekregen. Gulle schenkers waren de basisschoolkinderen van Soest. Het afgelopen half jaar werd er druk knikkers gespaard. Grote verzamelpotten stonden er onder andere bij Idea en in het gemeentehuis van Soest.

Half miljoen knikkers
Ruim een half miljoen knikkers was het uiteindelijke resultaat. Onder begeleiding van licht-kunstenares JudiGor werden er 20 schitterende knikkertegels van gemaakt. De kleine kunstenaars zijn een hele dag bezig geweest om de knikkers in de juiste volgorde te leggen. Vandaag hebben de tegels een plaatsje gekregen op het plein voor Breed Educatief Centrum De Plantage. Tot groot vermaak van de buurtkinderen die meteen begonnen met het los peuteren van de knikkers. Gelukkig bestaan de tegels uit drie knikkerlagen waardoor er nog vele knikkers over zullen blijven.

Melkweg in Soest
975 x 975 knikkers wilde initiatiefneemster JudiGor bij elkaar krjigen. Als thema bedacht zij 'De Melkweg is geland in Soest'. Terugkijkend op het project is zij nog steeds enthousiast. Voor haar was het een bijzondere ervaring samen met kinderen een kunstwerk te maken. Hierover zegt zij 'Het is een leuke vorm van kunsteducatie en de kinderen hebben van mij veel vrijheid gekregen bij het ontwerp van de tegels.' Zij was onder de indruk van hun geduld en precisie. Behalve op de kinderen kon JudiGor bij dit project rekenen op collega-kunstenaar Ton Paauw, culturele vereniging Artishock, Anita Vreugdenhil, Comité 975 jaar Soest en vele sponsors.

Knikkers over
De helft van de verzamelde knikkers is nog over. JudiGor: 'Het zou leuk zijn als daar nog wat mee gedaan wordt. Een kerk en een school zijn geïnteresseerd maar misschien weet de gemeente ook nog een leuk plekje voor een tweede tegelpad.'

Voor foto's en achtergrondinformatie kijk op de site van rots-maatwerk.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer