Ingezonden persbericht


Persbericht

UMC ST. RADBOUD ZIEKENHUIS NIJMEGEN KIEST VOOR STEELCASE EN OC+S

Houten, 23 december 2004 ­- Steelcase, marktleider in kantoorinrichtingen, heeft deze maand in samenwerking met Office Concepts + Solutions (OC+S) de tender van het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud te Nijmegen gewonnen. Het UMC Sint Radboud is een topkenniscentrum voor academische geneeskunde en gezondheidszorg en schreef een tender uit voor de aanschaf van kantoorinrichting van zowel nieuwe werkplekken als nieuwe patiënt- en wachtruimtes.

De tender, die het UMC in september al heeft uitgeschreven, bestond uit drie onafhankelijke percelen ­ zitten, werken en archivering ­ waarop de deelnemers een aanbieding konden doen. Uiteindelijk heeft Steelcase op de percelen zitten en werken contracten gewonnen.

De inrichting

Er is voor het perceel zitten na een proefperiode door het UMC unaniem gekozen voor de Please 2 stoel van Steelcase. Deze stoel sloot niet alleen het meest aan de ergonomische eisen en wensen van het UMC, maar scoort ook hoog op het milieuaspect. De stoel bestaat namelijk uit recyclebare materialen en de levenscyclus is langer dan die van de gemiddelde stoel, zodat hij minder milieubelastend is. Om aan de strenge regels omtrent hygiëne in het ziekenhuis te kunnen voldoen heeft Steelcase zelfs nog een speciale aanpassing aan de Please 2 gemaakt.

Om meer flexibiliteit te creëren is bij de werkplekken gekozen voor de bureaulijn Tenaro. Deze productlijn is uiterst stabiel en compleet en heeft lage onderhoudskosten. Daarnaast zijn er veel onderling uitwisselbare onderdelen toegepast. Het voordeel hiervan is de facilitaire beheersbaarheid van het meubel; het bureau kan worden aangepast naar gelang de inrichtingsbehoefte.

Het UMC koos niet alleen op basis van het financiële aspect voor Steelcase en OC+S. De 15-jarige garantietermijn van Steelcase speelde zeker ook een grote rol in de beslissingscriteria. Daarnaast heeft de winnaar de behoeftes van de klant geanalyseerd en omgezet in een plan van aanpak voor het totaalresultaat van de ongeveer 1000 werkplekken. "Dit kan alleen door goed naar de klant te luisteren" legt Harro Hoencamp van OC+S uit. "Bovendien blijft persoonlijke aanpak één van de belangrijkste aspecten van de verkoop".

Over OC+S

Office Concepts + Solutions (OC+S) is een jonge dynamische onderneming die zich bezig houdt met het adviseren en realiseren van kantoorinrichtingprojecten. OC+S onderscheidt zich door het Turn Key Concept. Alle disciplines voor het realiseren van een totale inrichting, van afbouw tot en met de oplevering heeft OC+S in huis. OC+S is de dealerpartner van Steelcase (www.Steelcase.nl), de wereld-marktleider in de kantoorinrichtingsbranche.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archivering gerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

E Margriet@l-dj.nl

Foto´s van producten zijn op aanvraag beschikbaar.