Ingezonden persbericht


23.12.2004 / 224nl

AUSTRIAN NEEMT 65% AANDELEN CATERINGINGBEDRIJF AIREST OVER

De Austrian Airlines Group heeft overeenstemming bereikt over de overname van 65% van de aandelen in Airest Restaurant- und Hotelbetriebs GmbH. Daarmee komt haar aandeel in dit bedrijf op ongeveer 77%. Op 23 december is de 'Letter of Intent' getekend. De Austrian Airlines Group neemt in het tweede kwartaal van het volgend jaar de aandelen over van Gate Gourmet Switzerland (35%) en LSG Lufthansa Service Europa/Afrika (30%).

De catering van passagiers is sinds 2002 een strategische prioriteit van Austrian Airlines. De overeenstemming die nu is bereikt met de aandeelhouders van Airest stelt Austrian Airlines in staat zijn marktpositie te versterken. De maatschappij krijgt de beschikking over grote ervaring op het gebied van de catering van vliegtuigen en de modernste faciliteiten. Austrian is in gesprek met andere mogelijke partners voor de catering.

Airest behaalde in 2003 een omzet van E 66 miljoen, waarvan E 43 miljoen in de vliegtuigcatering. De netto winst bedraagt E 3,5 miljoen. Voor dit jaar verwacht Airest een omzet van E 70 miljoen. Airest heeft 730 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft vestigingen in Wenen, Linz, Graz, Klagenfurt, Salzburg, Bratislava en Ljubjana. Het is bezig zijn positie in Centraal- en Oost Europa verder te versterken. Georg Urbanski trekt zich eind maart 2005 terug als managing director van Airest. Hij wordt per 1 april 2005 opgevolgd door Bernhard Kotlan (43) en Eric Seizer (37).

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance.