Gemeente Sneek


Ondertekening intentieverklaring Brede School Lemmerweg Vier Sneker partijen hebben donderdag 23 december een intentieverklaring ondertekend voor de voorbereiding en realisatie van de Brede School Lemmerweg. De Thomas van Aquinoschool, Thuiszorg Zuidwest Friesland, gemeente Sneek en Stichting Profiel zijn de partijen die willen participeren in de Brede School. De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis in Sneek.
Door ondertekening van de intentieverklaring spreken de partijen de intentie uit dat ze door optimaal samen te werken een voorzieningenniveau realiseren dat voldoet aan de behoeften en wensen van kinderen, ouders en scholen in de wijk.

De partijen hebben gezamenlijk een meerjarenbeleidsvisie opgesteld waarin een standpunt wordt neergezet, waarop de verdere ontwikkeling van de Brede School kan stoelen. Belangrijk gegeven hierbij is dat de Brede School een levendig concept krijgt, waarbij maatschappelijke trends mede de invulling zullen bepalen. De Brede school Lemmerweg is een flexibel concept. Het is mogelijk dat andere organisaties in een later stadium de intentieverklaring eveneens ondertekenen. De Brede School wordt gevestigd in een nieuw gebouw in Lemmerweg-Oost, aan de kruising Stadsrondweg-Zuid en de Lemmerweg. Het nieuwe politiebureau, dat door dezelfde architect in dezelfde stijl is ontworpen, wordt het buurgebouw van de Brede School. In het nieuwe gebouw kunnen kinderen van 0-12 jaar terecht: van het consultatiebureau naar de peuterspeelzaal en de basisschool. Ook vinden er naschoolse activiteiten plaats. De partijen zullen ook nieuwe activiteiten opzetten waar ouders en bewoners van de wijk behoefte aan hebben, zoals naschoolse opvang, schoolmaatschappelijk werk en thema-/voorleesochtenden.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 29-12-2004