AEDES

Vragenoverhuren.nl beantwoord vragen over huren

Veel mensen hebben vragen over huren. Ze horen verhalen over grote huurstijgingen vanaf 2005 en maken zich ongerust. Op de website www.vragenoverhuren.nl staan vanaf 24 december de meeste gestelde vragen over het voorgestelde nieuwe huurbeleid, mét antwoorden.

De website is in het leven geroepen door Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Nadat minister Dekker van het ministerie van VROM haar huurbrief in de Tweede Kamer presenteerde ontstond veel onrust. De in Aedes verenigde corporaties willen vragen over de veranderingen die het gevolg kunnen zijn van het voorgestelde huurbeleid zo goed mogelijk beantwoorden. Dit huurbeleid is nog niet inhoudelijk besproken in de Tweede Kamer en wordt naar verwachting eind januari 2005 vastgesteld. Er kunnen dus nog wijzigingen optreden.

Op www.vragenoverhuren.nl staan de meeste gestelde vragen en antwoorden. Huurders kunnen hier zien hoe de huren zich in de komende jaren zullen ontwikkelen. Omdat nog veel onzeker is, kunnen niet alle vragen tot in detail beantwoord worden. Vragen over specifieke situaties bijvoorbeeld. Daarvan zijn de makers van de site zich bewust. Toch bieden de in Aedes verenigde corporaties dit hulpmiddel graag aan, om onduidelijkheden of onnodige onrust weg te nemen.

Aedes is de vereniging van woningcorporaties, met ruim 500 leden. Aedes behartigt de belangen van haar leden en de huurders van haar leden op alle terreinen die met wonen te maken hebben.