Ingezonden persbericht

ARMANDO MUSEUM TIJDENS KERSTDAGEN GRATIS OPEN

Het Armando Museum is traditiegetrouw beide Kerstdagen geopend. Het Museum hecht er grote waarde aan om juist ook tijdens feestdagen het publiek een warm onthaal te kunnen bieden. Om dat te onderstrepen is het Armando Museum beide dagen gratis toegankelijk. Ook kinderen zijn van harte welkom. Op 1 januari is het Armando Museum gesloten.

In het Armando Museum is nog tot 30 januari de tentoonstelling: Reiken naar het existentiële. Constant Permeke te gast in het Armando Museum, te zien. In deze tentoonstelling ligt de nadruk op de figuurtekeningen en -schilderijen van Permeke met daarbij een aantal landschappen in olie. Dit werk gaat een interessante dialoog aan met schilderijen en sculpturen van Armando met thema's als Kopf, Gestalt, Arm en Hand. De intieme tentoonstelling is een bijzondere en sfeervolle aanvulling op het retrospectief van Permeke dat eveneens tot 30 januari te zien is in het Haags Gemeentemuseum.

Bij de tentoonstelling Reiken naar het existentiële. Constant Permeke te gast in het Armando Museum is een publicatie verschenen (E 7,50). Het is het eerste deel van een nieuwe reeks publicaties van het Armando Museum: De Armando Museum-Reeks. Het is een bijzondere publicatie waarin afgeweken is van de traditionele manier van werken afbeelden in een catalogus. Er is gefotografeerd in de tentoonstelling waardoor het boekwerkje een prachtig beeld geeft van de tentoonstelling. In de publicatie zijn bijdragen van Rudi Fuchs en Willy van den Bussche, hoofdconservator van het Museum voor Moderne Kunst Oostende en het Permeke Museum Jabbeke opgenomen.

Programma tijdens kerstdagen:
Beide dagen:
Openstelling: 12 - 17 uur
Film: Documentaire Constant Permeke
Speurtocht: voor kinderen van 8-12 jaar.
Kleuren en lezen voor de kleintjes in de Ladderkamer van het museum.

Tweede Kerstdag

Rondleiding 15.30 door Yvonne Ploum, conservator en samensteller van de tentoonstelling.



Ingezonden persbericht