THE TRAIN COMPANY B.V.

Nieuw treinbedrijf rijdt skitrein in samenwerking met NMBS

Utrecht/Brussel, 25 oktober 2004

PERSBERICHT

Nieuw treinbedrijf rijdt wintersporttrein in samenwerking met NMBS. Bergland Expres spoort naar skigebieden in Oostenrijk en Italië.

The Train Company uit Utrecht spoort met haar Bergland Expres in samenwerking met de NMBS (Belgische spoorwegen) de komende winter naar de Oostenrijkse Alpen en naar de Italiaanse Dolomieten. Haar rechtstreekse treinverbinding met het Italiaanse skigebied is uniek.

Vanaf 25 december 2004 tot 20 maart 2005 spoort deze wintersporttrein iedere week vanaf Brussel-Zuid, Brussel-Noord, Leuven, Luik-Guillemins en Verviers Centraal naar de eindbestemmingen Zell am See (Oostenrijk) en San Candido/Innichen (Italië). Nederlandse reizigers kunnen tegen gereduceerd tarief met de Beneluxtrein naar België reizen om vervolgens op deze skitrein te stappen. Zowel de Belgische wintersporter als de Nederlandse wintersporter, met name uit Zuid-Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, hebben hiermee een rechtstreekse treinverbinding naar de Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden.

De directeur van The Train Company, Harry de Boer, zegt: 'De Bergland Expres is een kwalitatief hoogwaardige nachttrein waarin service hoog in het vaandel staat. Iedere reiziger is verzekerd van een lig/bedplaats voor een comfortabele nachtrust. Bovendien zijn wij met plaatsboekingen concurrerend en met onze compartimentprijzen voor families of vriendengroepen zelfs uiterst aantrekkelijk geprijsd.'

De Bergland Expres is een nachttrein met verschillende comforttypen, waaronder couchetterijtuigen, slaaprijtuigen en een bar/discorijtuig. De verkoop van de tickets vindt in België plaats via de grotere Belgische stations, reisagenten en onder meer de touroperators TUI/Jetair en Thomas Cook.
In Nederland kan rechtstreeks geboekt worden bij The Train Company en de Treinreiswinkel in Leiden.

The Train Company startte in 2003 met de Lourdes Express en bracht in dat jaar 6.000 mensen naar het bedevaartoord Lourdes. In de winter van 2003/2004 heeft The Train Company de Bergland Expres nieuw leven ingeblazen, met bestemming Oostenrijk. De komende winter vindt een uitbreiding plaats naar de Italiaanse Dolomieten.

In de zomer van 2005 is The Train Company voornemens vanuit Denderleeuw (België) haar Autotrein naar Italië en Zuid-Frankrijk te laten rijden. Deze Autotrein reed in 2003 voor het laatst onder de vlag van de NMBS. The Train Company verzorgt ook speciale internationale treincharters voor bedrijven en organisaties.