TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-12-2004

Televisie
MIJN MOOISTE KERST...
Uitzending zaterdag 25 december (eerste kerstdag)
Nederland 2 - 21.50 uur/ BVN-TV - 20.45 uur

MIREILLE BEKOOIJ EN MARTINE VAN OS HERENIGEN NEDERLANDERS IN HET BUITENLAND VOOR KERST

MIJN MOOISTE KERST... is een coproductie van de TROS en Wereldomroep. Het programma wordt zaterdag 25 december, eerste kerstdag, via Nederland 2 uitgezonden en ook wereldwijd via BVN-TV, de publieke tv-zender voor Nederlanders in het buitenland.

Ooit leefden ze in Nederland tussen de Nederlanders, maar helaas zijn er vele families die niet met Kerstmis bij elkaar kunnen zijn. Niet door ruzies of werkzaamheden met de feestdagen, maar omdat leden van deze families verspreid over de wereld wonen. Het zijn mensen die behoren tot de groep van 1,6 miljoen Nederlanders die ons kikkerlandje om verschillende redenen hebben verlaten. Een nieuwe toekomst, een bijzondere studie, een grote liefde of gewoon de zucht naar avontuur. Maar hoewel wegen zijn gescheiden, mensen en situaties in de jaren veranderen, wachten nog altijd familieleden, liefdes en dierbaren van toen. En wat zou het prachtig zijn om, al is het maar voor even, weer herenigd te worden.

MIJN MOOISTE KERST... wordt voor een aantal bijzondere mensen in Nederland en in het buitenland de kerst van hun leven. Feestdagen die ze nooit zullen vergeten omdat de mensen van wie ze zoveel houden eindelijk weer ontmoeten.

De presentatie is in handen van Martine van Os (buitenland) en Mireille Bekooij (studio).

Meer informatie is te vinden op www.bvn.tv.




TROS