Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Persbericht

Bijzondere sfeer in luchtvaart-themapark tijdens kerstvakantie Kerstactiviteiten en Jumbo bij de Aviodrome in Lelystad

Lelystad, 23 december - In de kerstvakantie, van 25 december t/m 9 januari, vinden er rond de pas gearriveerde Boeing 747 Jumbojet leuke dingen voor kinderen en volwassenen plaats. Elke dag, tussen 15.00 en 15.30 uur, kunnen kinderen vliegtuigjes vouwen, waarbij een keuze gemaakt kan worden uit verschillende modellen en waarmee een prijs te winnen valt met de spectaculaire wedstrijd 'Hoe ver vliegt jouw vliegtuig'? Ook kunnen kinderen de hele dag hun eigen kerstcreaties maken en genieten van een speciaal voor hen georganiseerde kerstspeurtocht. Hierbij worden kinderen tussen de 8 en 12 jaar op een speelse manier door honderd jaar luchtvaart geleid.

In de knutselhoek kunnen creatieve kerstversieringen worden gemaakt, die in de kerstboom thuis of in de Aviodrome opgehangen mogen worden. Daarnaast kunnen er kerst- en nieuwjaarskaarten gemaakt worden van de Fokker 'Pelikaan', die in 1933 bekend werd tijdens de kerstpostvlucht van Amsterdam naar Batavia. Deze wenskaarten kunnen vervolgens desgewenst worden opgestuurd naar opa's en oma's. Jumbo
Bezoekers kunnen sinds 18 december rond de Boeing 747 Jumbojet lopen, die na een spectaculair transport op 18 december bij het luchtvaart-themapark aankwam. Ook is te zien hoe de voorbereidingen worden getroffen om de vleugels en de staart weer aan het reusachtige vliegtuig te monteren. Daarnaast vindt dagelijks tussen 11.30 en 12.30 uur voor groot en klein de wedstrijd raketschieten plaats. Hierbij wordt gestreden om wie de meeste punten haalt. Begin 2005 zal de Jumbojet worden opengesteld voor het publiek. Tijdens de kerstvakantie gebeurt dat ook voor het eerst met een ander historisch passagiersvliegtuig dat bij de Aviodrome wordt geëxposeerd: de DC-4 Skymaster. En vlieg daarna eens mee langs beroemde Piramides en Farao's van Egypte in de grote AstroJet Flight Simulator op het buitenterrein.

Kleurplaat
Op de website van de Aviodrome (www.aviodrome.nl) staat een kleurplaat van de Jumbo. Als kinderen deze uitprinten en mooi inkleuren krijgen ze in de kerstvakantie ¤2,= korting op de entree tot het luchtvaart-themapark in Lelystad. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Met de feestdagen is de Aviodrome geopend, met uitzondering van nieuwjaarsdag, dan is het luchtvaart-themapark gesloten. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900- 2846376).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl